Η Ελλάδα της έστειλε τα Patriot αλλά η Τουρκία αναμένει κατάθεση 20 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία

Freepen.gr - Η Τουρκία θα λάβει σύντομα μια αρχική κατάθεση 10 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία σε τουρκικά ομόλογα και λογαριασμούς μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ανέφερε την Τετάρτη το Middle East Eye.

Η Σαουδική Αραβία θα καταθέσει αρχικά 10 δισ. δολάρια σε ομόλογα και λογαριασμούς του τουρκικού δημοσίου, ανέφερε την Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα Dunya, επικαλούμενη πηγές του Δημοσίου. Η Τουρκία αναμένει κατάθεση 20 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία συνολικά προκειμένου να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Μια τουρκική πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Middle East Eye ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συνομιλίες για τη λήψη 20 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία.

Τον Ιούνιο, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συνάντησε τον Ερντογάν στην Τουρκία μετά από μια παύση τεσσάρων ετών, όταν η Τουρκία έπαυσε τη δικαστική υπόθεση στην οποία δικάζονταν Σαουδάραβες πράκτορες που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Μετά την επίσκεψη του διαδόχου, τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία αποφάσισαν να εμβαθύνουν τους εμπορικούς, ενεργειακούς και αμυντικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής και περιφερειακής συνεργασίας και διαβουλεύσεων.

Την ίδια όμως ώρα μια ελληνική πυροβολαρχία PATRIOT φυλά τη Σαουδική Αραβία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail