Η πρόταση Ερντογάν για το Χάρκοβο δεν απευθυνόταν στον Ζελένσκι

Freepen.gr - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρεξήγησε την πρόταση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αποκατάσταση του Χάρκοβο. Αυτή η πρόταση δεν απευθύνθηκε στον Ζελένσκι, είπε ο Ισραηλινός ειδικός Γιάκοβ Κέντμι!

Την προηγούμενη μέρα, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν στο Λβιβ, η Ουκρανία και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα συμμετείχε ενεργά στην αποκατάσταση της ουκρανικής υποδομής.

Ως συνήθως, ο Ζελένσκι φώτισε τα σχόλιά του με κλισέ για «μηνύματα ισχυρής υποστήριξης» κ.λπ. Μετά τις συνομιλίες, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την περιοχή του Χάρκοβο και να συμμετάσχει στην αποκατάστασή της.


"Ο Ερντογάν καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος θα ελέγξει το Χάρκοβο, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας στο εγγύς μέλλον. Αυτός δεν θα είναι καθόλου ο Ζελένσκι", είπε ο Γιακόβ Κέντμι.

Σύμφωνα με τον ειδικό, στην Τουρκία αναπτύσσεται μια σοβαρή οικονομική κρίση. Το επίπεδο της ανεργίας είναι υψηλό και το εθνικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί σημαντικά», ανέφερε η EurAsia Daily.

"Ο Ερντογάν χρειάζεται διεθνείς συμφωνίες και απασχόληση Τούρκων πολιτών. Εάν ενεργήσει με τον σωστό τρόπο, υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει κατασκευαστικά συμβόλαια, όπως κάνει η Βόρεια Κορέα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ [DPR] τώρα", είπε ο ειδικός.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της DPR, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσαν να προσελκυστούν στη δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η DPR συζητά αυτό το θέμα με την Πιονγκγιάνγκ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι οι κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της DPR δεν ισχύουν για τις δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail