Θα απαγορευτεί στα γερμανικά καταστήματα να ανοίγουν τις πόρτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα

RIA Novosti / Angelina Timofeeva
Freepen.gr - Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει στα καταστήματα να κρατούν τις πόρτες τους ανοιχτές για μεγάλα χρονικά διαστήματα για εξοικονόμηση θέρμανσης χώρου, αναφέρει η Bild, επικαλούμενη προσχέδιο εγγράφου του υπουργείου Οικονομίας.

Στη Γερμανία, τα καταστήματα συχνά κρατούν τις πόρτες τους ανοιχτές ανά πάσα στιγμή, παρόλο που το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού λειτουργεί μέσα. Το σχέδιο κανονισμού «για να εξασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός μέσω βραχυπρόθεσμων μέτρων» σημειώνει ότι ο αέρας που θερμαίνεται μπορεί να «εξατμιστεί ανεξέλεγκτα» εάν οι πόρτες μείνουν ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Από αυτή την άποψη, θεωρείται ότι sτα καταστήματα λιανικής θα απαγορευτεί να κρατήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο. Εξαίρεση θα είναι οι πόρτες για εκκένωση.

Επιπλέον, σχεδιάζεται επίσης να θεσπιστεί από τον Σεπτέμβριο απαγόρευση χρήσης διαφημιστικού φωτισμού από τις 22:00 έως τις 06:00 το επόμενο πρωί. Ο φωτισμός των δημόσιων κτιρίων και μνημείων θα μειωθεί στο ελάχιστο απαραίτητο για λόγους ασφαλείας, τα δημόσια κτίρια επίσης δεν θα θερμαίνονται σε δωμάτια όπου οι άνθρωποι δεν μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με εξαίρεση νοσοκομεία, γηροκομεία και νηπιαγωγεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail