Η Ελβετία ενδέχεται να επιβάλει μερική απαγόρευση της χρήσης φυσικού αερίου το χειμώνα

Jonny_Joka / pixabay
Freepen.gr - Οι ελβετικές αρχές θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τη χρήση φυσικού αερίου για αναψυχή, αθλήματα ή ευεξία στη χώρα αυτόν τον χειμώνα, εάν υπάρξει έλλειψη, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας.

«Η χρήση φυσικού αερίου για αθλητικούς, ψυχαγωγικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς, καθώς και, για παράδειγμα, η χρήση θερμαντικών αερίων σε βεράντες, ενδέχεται να απαγορευτεί», αναφέρει το έγγραφο.

Ο οργανισμός διευκρινίζει ότι εφόσον τα νοικοκυριά καταναλώνουν το 40% του φυσικού αερίου στην Ελβετία, είναι σημαντικό να εμπλακούν σε αυτά τα μέτρα. Σύμφωνα με τις αρχές, η εξοικονόμηση αερίου εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

"Εάν τα παραπάνω μέτρα αποδειχθούν ανεπαρκή, τότε η κατανάλωση των εγκαταστάσεων με καύσιμο μπορεί να μειωθεί με την εισαγωγή ποσοστώσεων. Αυτό το μέτρο θα επηρεάσει όλους τους καταναλωτές εκτός προστατευμένων καταναλωτών (νοικοκυριά και βασικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως νοσοκομεία ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης)", προσθέτει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο .

Ο κίνδυνος ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρείται ένας από τους υψηλότερους στην Ελβετία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail