Μεντβέντεφ: Υπάρχει μόνο 1,5 σενάριο για την εξέλιξη ουκρανικής σύγκρουσης

Freepen.gr - Υπάρχει μόνο ενάμιση σενάριο για την εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Ο Μεντβέντεφ συμβούλεψε τους δυτικούς αναλυτές να μην κάνουν πρακτική στις προβλέψεις τους για την εξέλιξη της ουκρανικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, τα σχέδια που περιγράφουν οι αναλυτές και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι παρά καθαρά ψέματα και κενή ρητορική για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος. Η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο χάρη στη Ρωσία ή τις ενέργειες των ίδιων των Ουκρανών.

"Υπάρχει μόνο ενάμιση σενάριο. Το πρώτο είναι η επίτευξη όλων των στόχων της ειδικής επιχείρησης και η κατηγορηματική αναγνώριση των αποτελεσμάτων της από το Κίεβο. Το δεύτερο είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και η επακόλουθη αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ειδικής επιχείρησης. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Νωρίτερα, ο Νταν Σάμπαγκ του The Guardian περιέγραψε πέντε πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία τους επόμενους έξι μήνες. Σύμφωνα με την πρώτη πρόβλεψη, η σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει για έναν ακόμη χρόνο, αλλά δε θα είναι τόσο έντονη όσο ήταν την άνοιξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail