Η Ρωσία προσφέρει fast track υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς!

Global Look Press / Nikolay Gyngazov
Οποιοσδήποτε Ουκρανός υπήκοος μπορεί πλέον να υποβάλει αίτηση για ρωσική υπηκοότητα στο πλαίσιο ενός απλοποιημένου συστήματος, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα. Το μέτρο ισχύει επίσης για τους απάτριδες που ζουν μόνιμα στην Ουκρανία, καθώς και για τους πολίτες των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς, που νωρίτερα αναγνωρίστηκαν από τη Ρωσία ως ανεξάρτητες.

Οι Ουκρανοί μπορούν τώρα να υποβάλουν το σχετικό αίτημα χωρίς να χρειάζεται να ζήσουν στη Ρωσία για πέντε χρόνια, να έχουν πηγή εισοδήματος ή να περάσουν ένα τεστ ρωσικής γλώσσας – κάτι που συνήθως απαιτείται να κάνουν οι αλλοδαποί προτού μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για ρωσική υπηκοότητα.

Το προεδρικό διάταγμα τροποποιεί τις διαδικασίες που προηγουμένως επιφυλάσσονταν για τους πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ καθώς και για τους κατοίκους των δύο περιοχών της νότιας Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων σχεδόν από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. .

Το 2019, εισήχθη μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους ζουν σε εδάφη που ελέγχονται από τις δύο οντότητες του Donbass, οι οποίες τον Φεβρουάριο αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα ως κυρίαρχα κράτη. Θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν τα έγγραφα υπηκοότητας σε μόλις τρεις μήνες.

Μέχρι τον Φεβρουάριο, 950.000 άτομα φέρεται να έχουν υποβάλει αιτήσεις και 770.000 από αυτούς έχουν γίνει Ρώσοι πολίτες. Το διάταγμα της Δευτέρας ανέφερε επίσης ρητά ότι τα άτομα που υπηρετούν στις πολιτοφυλακές του Ντονμπάς και στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου δικαιούνται επίσης να υποβάλουν αίτηση για ρωσική υπηκοότητα και ότι η ιδιότητά τους ως ξένου στρατιωτικού προσωπικού δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως λόγος για να μη λάβουν την υπηκοότητα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail