Το Πεκίνο προειδοποιεί τα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας να μη γίνονται «πιόνια σκακιού»

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στη Μανίλα, Φιλιππίνες, 6 Ιουλίου 2022. JΑΜ SΤΑ RΟSΑ / ΑFΡ
Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν πρέπει να γίνουν πιόνια των «μεγάλων δυνάμεων» και δεν πρέπει να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

«Πρέπει να απομονώσουμε αυτήν την περιοχή από γεωπολιτικούς υπολογισμούς… από τη χρήση ως πιόνια σκακιού, από τον ανταγωνισμό μεγάλων δυνάμεων και από τον εξαναγκασμό», δήλωσε ο Wang στη Τζακάρτα της Ινδονησίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ έκανε τα σχόλιά του ενώ συμμετείχε σε συνεδρίαση της ASEAN, ενός περιφερειακού 10μελούς οικονομικού και πολιτικού μπλοκ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. «Το μέλλον της περιοχής μας πρέπει να είναι στα χέρια μας», είπε.

Είπε ακόμη ότι οι χώρες θα πρέπει «να σέβονται η μία τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της άλλης στην Ασία-Ειρηνικό αντί να στοχεύουν να ανταγωνίζονται ή να περιορίζουν την άλλη πλευρά». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail