Die Welt: Ο Πούτιν στέρησε από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη συμμάχους στη Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Οι χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν πάψει να είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι της Δύσης λόγω της ενίσχυσης του ρόλου της Ρωσίας στην περιοχή, γράφει η γερμανική έκδοση Die Welt.

«Ο Πούτιν πέτυχε να εξασφαλίσει στη Μόσχα μια βασική θέση στην επίλυση μεγάλων συγκρούσεων», δήλωσε ο Ντάνιελ Ντύλαν Μπέχμερ, συγγραφέας του άρθρου.

Κατά τη γνώμη του, οι ΗΠΑ υπέστησαν την πρώτη απροσδόκητη οπισθοδρόμηση μεταξύ των Άραβων συμμάχων όταν προσπάθησαν να οργανώσουν ένα παγκόσμιο μέτωπο κατά της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

"Το γεγονός ότι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Ουάσιγκτον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέφυγαν να καταδικάσουν τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν έκπληξη", πρόσθεσε ο Μπέχμερ.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, ο λόγος έγκειται στην απόρριψη του φιλελεύθερου χαρακτήρα των δυτικών κρατών.

«Η απογοήτευση από τα δημοκρατικά ιδεώδη της Δύσης είναι αισθητή στον αραβικό κόσμο», δήλωσε ο Σαμπαστιάν Σανζ, ερευνητής στο think tank Carpo, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail