Ντόνετσκ: Έτσι θα εκτελεστούν οι θανατοποινίτες μισθοφόροι!

Οι Βρετανοί πολίτες Aiden Aslin και Shaun Pinner και ο πολίτης του Μαρόκου Saadun Brahim κάθονται μέσα σε ένα κελί κατηγορουμένων καθώς παρευρίσκονται σε μια ακρόαση στο δικαστήριο στο Ντόνετσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. -  Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy
Freepen.gr - Τρεις καταδικασμένοι αλλοδαποί που πολέμησαν για την Ουκρανία και συνελήφθησαν στο Ντονμπάς θα εκτελεστούν με εκτελεστικό απόσπασμα, εάν οι προσφυγές τους δε γίνουν δεκτές από το δικαστήριο, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν.

Στις 9 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της δημοκρατίας καταδίκασε τρεις ξένους μαχητές –δύο Βρετανούς και ένα Μαροκινό– σε θάνατο, κρίνοντάς τους ένοχους για μισθοφόρους και συμμετοχή στην «ένοπλη επίθεση της Ουκρανίας», προσπαθώντας να ανατρέψουν την κυβέρνηση της DPR. Οι Aiden Aslin, Shaun Pinner και Brahim Saaudun άσκησαν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

«Όλοι οι αλλοδαποί υπέβαλαν έφεση. περιμένουμε τη δίκη. Εάν το δικαστήριο κρίνει κατάλληλο το μέτρο ποινής, τότε οι υποθέσεις θα μεταφερθούν στην εκτελεστική υπηρεσία για την εκτέλεση της ποινής από εκτελεστικό απόσπασμα», είπε ο Πουσίλιν.

Οι δηλώσεις του Πουσίλιν έγιναν στο Soloviev.Live, το κανάλι RuTube ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου, την επομένη της επίσημης άρσης του μορατόριουμ των εκτελέσεων στην DPR.

Οι νομοθέτες εξήγησαν την κίνησή τους να άρουν το μορατόριουμ, λέγοντας πως η θανατική ποινή χρησιμεύει «ως αποτρεπτικό εργαλείο για τη διάπραξη ιδιαίτερα αποτρόπαιων εγκλημάτων, ιδίως εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας». 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail