Ο Πούτιν λέει στις ΗΠΑ να σταματήσουν τη «λεηλασία» της Συρίας

Vladimir Putin answered media questions. Photo: TASS
Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να «κλέβουν» πετρέλαιο από τον συριακό λαό, προειδοποίησε την Τρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συνάντησή του με τους Ιρανούς και Τούρκους ομολόγους του στην Τεχεράνη.

Οι τρεις εγγυητές της Διαδικασίας της Αστάνα συμφώνησαν επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις παράνομα κρατούμενες εκτάσεις στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη και να σταματήσουν να επιδεινώνουν την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία με τις μονομερείς κυρώσεις.

«[Οι ΗΠΑ πρέπει] να σταματήσουν να ληστεύουν το συριακό κράτος, τον συριακό λαό, να εξάγουν παράνομα πετρέλαιο», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης. Είπε ότι αυτή είναι η «κοινή θέση» της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ είναι παράνομα παρόντες στη Συρία, ελέγχοντας κυρίως τις πετρελαιοπηγές και τα κοιτάσματα σιταριού στα βορειοανατολικά της χώρας, που ελέγχονται από τις πολιτοφυλακές των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS). Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ SDF αρνήθηκαν να επανενταχθούν στην κυβέρνηση της Δαμασκού, της οποίας η Ουάσιγκτον επιθυμεί να δει την ανατροπή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail