Στην Ουκρανία, εκτιμάται το απαραίτητο κόστος για την αποκατάσταση της χώρας

Η Ουκρανία χρειάζεται έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αποκαταστήσει τη χώρα, δήλωσε την Τετάρτη ο Timofei Mylovanov, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky.

«Αυτά τα 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια (τα οποία θα λάβει η Ουκρανία ως αποτέλεσμα της διάσκεψης στο Λουγκάνο) είναι συγκεκριμένα πραγματικά χρήματα και χρειαζόμαστε πραγματικά 30-100 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο», είπε. Συγκεκριμένα, χρειάζονται 20-30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη στήριξη της μακροοικονομίας και το ίδιο ποσό χρειάζεται για τη στήριξη του στρατού», δήλωσε ο Μιλόβανοφ σύμφωνα με το Ukrinform.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmygal δήλωσε ότι το σχέδιο για την αποκατάσταση της Ουκρανίας εκτιμάται σε 750 δισεκατομμύρια δολάρια, η κύρια πηγή του οποίου, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να είναι τα κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail