Πως τα ουκρανικά τάγματα νεοναζί ποτίζουν μικρά παιδιά με αντιρωσική ιδεολογία

Σε μια πρόσφατη αναφορά, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι νεαροί Ουκρανοί πέρασαν από κατήχηση για να υιοθετήσουν ρατσιστική αντιρωσική ιδεολογία σε στρατόπεδα εκπαίδευσης που διοικούνται από τα νεοναζιστικά τάγματα που δρουν στη χώρα από το πραξικόπημα του Μαϊντάν. Σε αυτά τα στρατόπεδα, εκτός από την ιδεολογική κατήχηση, τα παιδιά μυήθηκαν επίσης στην στρατιωτική εκπαίδευση για να πολεμήσουν τους Ρώσους, διδάσκονταν να σκοτώνουν σε νεαρή ηλικία, γεγονός που αποκαλύπτει πόσο αντιανθρωπιστική είναι η πρακτική των αντιρωσικών πολιτοφυλακών.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro. γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Από το 2014, τα παιδιά που ζουν στα προάστια των πιο σημαντικών πόλεων της Ουκρανίας παρακολουθούν ομάδες καλοκαιρινών κατασκηνώσεων όπου λέγεται ότι υποβάλλονται σε ιδεολογική κατήχηση και στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτά τα στρατόπεδα είναι σχετικά κοινά σε όλο τον κόσμο και συνήθως η ιδεολογία που διδάσκεται σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζεται στον πατριωτισμό και τον εθνικισμό, όπως η στρατιωτική εκπαίδευση περιορίζεται στις έννοιες της επιβίωσης και της αυτοάμυνας. Στην περίπτωση της Ουκρανίας, ωστόσο, η κατάσταση ήταν διαφορετική: τα παιδιά έμαθαν να μισούν τους Ρώσους και έλαβαν οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον του ρωσικού πληθυσμού.

Στην έκθεση, μπορείτε να διαβάσετε τα λόγια ορισμένων από τους εκπαιδευτές αυτών των πεδίων για το τι διδάσκεται στα παιδιά. Διδάσκεται δημόσια πως οι Ρώσοι «δεν είναι άνθρωποι» και μπορούν να σκοτωθούν. Για παράδειγμα, ο Yury "Chernota" Cherkashin, ένας από τους εκπαιδευτές, δήλωσε: "Ποτέ δεν στρέφουμε τα όπλα στους ανθρώπους. Αλλά δε θεωρούμε τους ανθρώπους του Ντόνετσκ, τους αυτονομιστές, τους Novorossians, τους πράσινους άνδρες και τους επιβαίνοντες στη Μόσχα. Μπορούμε και πρέπει λοιπόν να τους στοχεύσουμε». Προφανώς, αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτό το είδος επικίνδυνης σκέψης βαθιά ριζωμένο στο μυαλό τους, τείνοντας να γίνουν ρατσιστές δολοφόνοι όταν ενηλικιωθούν.

Αυτό το ρατσιστικό μίσος απορροφάται στο μυαλό των παιδιών μόνο λόγω της εξαντλητικής ρουτίνας εκπαίδευσης και κατήχησης που υποβάλλονται στα στρατόπεδα. Για παράδειγμα, μία από τις πηγές που αναφέρονται στην έκθεση λέει: "Το πρωί στο στρατόπεδο ξεκινά με μια ονομαστική κλήση και μια ουκρανική εθνικιστική προσευχή. "Ουκρανία, αγία μητέρα των ηρώων, κατέβα στην καρδιά μου. Αγία! Ισχυρή! Ενωμένη! Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ήρωες!», φωνάζουν με θέρμη τα παιδιά. Σε αυτό το στρατόπεδο, όσοι έχουν κρυώσει αποκαλούνται κοροϊδευτικά «τριακόσια» (…), και τα παιδιά χρησιμοποιούν συχνά διακριτικά κλήσης αντί για ονόματα. Στην αρχή της βάρδιας παραδίδεται σε κάθε παιδί ένα ξύλινο πολυβόλο.Τα μεγαλύτερα παιδιά πηγαίνουν στο νησί, όπου παραλαμβάνουν μακέτες «πραγματικών» όπλων».



«Μια ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει από 8 έως 14 παιδιά. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: στις 12 ημέρες της κατασκήνωσης, τα παιδιά περνούν από 10 κλάδους: ιστορία της Ουκρανίας, αποσυναρμολόγηση / συναρμολόγηση πολυβόλου, τακτική, ιατρική, πάρκο με σχοινιά, τοίχος αναρρίχησης, αυτοάμυνα, διαδρομή με εμπόδια, μάθημα επιβίωσης και ρομποτική», προσθέτει άλλη πηγή.

Μία από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην έρευνα για την εκπαίδευση των παιδιών, η Ethel Bonet, από την ισπανική εφημερίδα "El Confidencial", το 2019 επισκέφτηκε την κατασκήνωση "Leader", μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Ουκρανία, όπου εκατοντάδες παιδιά έχουν ήδη εκπαιδευτεί. Είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από αρκετά από αυτά τα παιδιά και συνειδητοποίησε τη συντριπτική δύναμη που είχε πάνω τους η πλύση εγκεφάλου των νεοναζί. Ένα από τα παιδιά που πήραν συνέντευξη ήταν η οκτάχρονη Βικτόρια, η οποία λέει: «Υπάρχει μόνο μία Ουκρανία και πρέπει να την προστατεύσουμε. Γι' αυτό ήρθα εδώ. Θέλω να μάθω πώς να πολεμώ. Μου αρέσει πολύ να πυροβολώ με ένα πιστόλι και να περπατάω με στρατιωτικό καμουφλάζ».

Σχολιάζοντας για το κορίτσι, η Bonet είπε: «Η οκτάχρονη Victoria φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο κορίτσι. Και τα όνειρά της για το μέλλον δύσκολα μπορούν να ονομαστούν πολύ διαφορετικά από αυτά των συνομηλίκων της: ονειρεύεται να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Ή ίσως μοντέλο όταν μεγαλώσει. Όμως το κοριτσάκι νιώθει ήδη στρατιώτης. Και κανείς δεν αποκλείει το μέλλον της στις τάξεις των μαχητών του ουκρανικού στρατού. Σε πόλεμο με ποιον; Αλλά οι εκπαιδευτές της το εξηγούν αυτό. Όσοι είτε έχουν συμμετάσχει σε μάχες ενάντια στους «φιλορώσους αυτονομιστές» είτε έχουν λάβει μέρος σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ».

Η Βικτώρια είναι μόνο ένα παράδειγμα του τι κάνει ο νεοναζιστικός ψυχολογικός τρόμος σε αυτά τα παιδιά. Οι νέοι μεγαλώνουν νομίζοντας πως είναι «φυσιολογικό» να μισούν τους Ρώσους και θεωρούν την επιθυμία να πυροβολούν Ρώσους πολίτες «καλή και φυσιολογική». Τα νεοναζιστικά τάγματα που προωθούν αυτού του είδους την κατήχηση και εμφυτεύουν στο μυαλό αυτών των παιδιών την επιθυμία να σκοτώσουν Ρώσους πολίτες, δεν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο: περιμένουν από αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν ιδεολογικά συνδεδεμένα με τον ουκρανικό υπερεθνικισμό και να προσφερθούν εθελοντικά στον πολεμούν μαζί με τις παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές ενάντια στις φιλορωσικές δυνάμεις. Είναι μια διαδικασία πολύ παρόμοια με αυτό που έκαναν οι ναζιστικές δυνάμεις με τη γερμανική νεολαία στα προγράμματα εκπαίδευσης του Hitler Jugend, στα οποία η νεολαία έμαθε επίσης να μισεί όλους τους «εχθρούς» της Γερμανίας και έλαβε οδηγίες για προηγμένες στρατιωτικές τεχνικές.

Με άλλα λόγια, η παιδική ηλικία αυτών των παιδιών κλέβεται και η αθωότητά τους παραβιάζεται στο όνομα μιας ρατσιστικής και ξεπερασμένης ιδεολογίας, η οποία κηρύττει ανοιχτά μίσος κατά του ρωσικού λαού. Υπό αυτή την έννοια, είναι σημαντικό να σκεφτούμε την τρέχουσα ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως κάτι περισσότερο από μια αποστολή για την ειρήνευση της εσωτερικής σύγκρουσης που διαρκεί οκτώ χρόνια: πράγματι, για την ουκρανική νεολαία, η ρωσική στρατιωτική νίκη θα σημαίνει το τέλος μιας μακρά διαδικασία πλύσης εγκεφάλου και νεοναζιστική κατήχηση – και μια ευκαιρία για τα παιδιά να ζήσουν ξανά σαν παιδιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail