Όρμπαν: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταρρέουν «σαν ντόμινο» και οι κυρώσεις απέτυχαν

Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απηύθηνε αίτημα το Σάββατο για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και είπε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στη σύγκρουση.

"Χρειάζεται μια νέα στρατηγική, η οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αντί να προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεμο", δήλωσε ο Όρμπαν κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Ρουμανία. Είπε ότι μόνο οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας «μπορούν να βάλουν τέλος στη σύγκρουση επειδή η Ρωσία θέλει εγγυήσεις ασφαλείας» που μόνο η Ουάσιγκτον μπορεί να δώσει.

Ο Όρμπαν τόνισε πως η προσέγγιση της ΕΕ στον πόλεμο έχει αποτύχει καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταρρέουν «σαν ντόμινο» και οι κυρώσεις απέτυχαν.

«Καθόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που έχει τρυπήσει και στα τέσσερα ελαστικά· είναι απολύτως σαφές ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί με αυτόν τον τρόπο», προσέθεσε.

Ο Ούγγρος ηγέτης είπε πως δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο επειδή «ο ρωσικός στρατός έχει ασύμμετρη κυριαρχία». Συμπλήρωσε πως όσο περισσότερο η Δύση στέλνει προηγμένα όπλα στην Ουκρανία, «τόσο περισσότερο παρατείνεται ο πόλεμος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail