Πολωνικός όλεθρος από ρωσικούς πυραύλους στο Ντονμπάς

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Freepen.gr - Περισσότεροι από 40 ξένοι μισθοφόροι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Πολωνοί πολίτες, σκοτώθηκαν από επίθεση πυραύλων στο Ντονμπάς, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Οι παραπάνω προστίθενται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ξένων μαχητών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την Ουκρανία.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας έπληξαν ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης μονάδων της Διεθνούς Λεγεώνας της Ουκρανίας κοντά στην Κονσταντίνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και «εξουδετέρωσαν περισσότερους από 40 ξένους μισθοφόρους, οι περισσότεροι Πολωνοί», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε πως ο στρατός της σκότωσε έως και 250 μισθοφόρους στον ίδιο οικισμό, καταστρέφοντας έναν αριθμό στρατιωτικών οχημάτων.

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή σε θέσεις της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ, σκοτώνοντας περισσότερους από 70 «εθνικιστές» και μία αποθήκη πυρομαχικών.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι χτυπήματα υψηλής ακρίβειας κοντά στην πόλη Νικολάγιεφ στη νότια Ουκρανία κατέστρεψαν ένα τάγμα πυροβολικού της 59ης Ουκρανικής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού. Η ταξιαρχία υπέστη απώλειες άνω του 70% σε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail