Η «απαγγελία» της προέδρου!

Ναι, ξέρω πόσο «λαϊκισμός» είναι! Τα «ιερά» και «όσια» της Μεταπολίτευσης δεν τα πειράζουμε, καθώς τα «σύμβολα» πρέπει να είναι στο απυρόβλητο! 

Μιχάλης Τζανάκης

Αλλά αυτή η «σύναξη» κάθε χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο με τα περιφερόμενα απεριτίφ, τα φίνα μεζεδάκια και οι πόζες της εγχώριας ελίτ που βάζει τα συνολάκια προς τέρψη των κοσμικογράφων για να μας ενημερώσουν αρμοδίως, πόσο «σταθερή» και αξιοζήλευτη είναι η «πενηντάρα» πια μεταπολιτευτική Δημοκρατία μας είναι ως έναν βαθμό μάλλον γραφική.

Κι αυτή η έρμη η Δημοκρατία βρήκε και αποκαταστάθηκε κατακαλόκαιρο! Πού να ήξερε η δύσμοιρη πως τέλος Ιουλίου η χώρα θα καίγεται και η «επέτειος» με τα απεριτίφ των περιφερόμενων πολιτικών στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, θα συνέπιπτε με το ολοκαύτωμα της χώρας!

Ευτυχώς βέβαια που δεν «μασάνε» οι πολιτικοί και λοιποί προσκεκλημένοι –που δεν είναι και λίγοι- από κάτι τέτοια πεζά και συγκυριακά! Και τα ποτάκια τους πίνουν και τα μεζεδάκια τους με τον αφρώδη οίνο καταπίνουν και οι πόζες είναι οκ σε καταπράσινο ντεκόρ –αυτό δεν καίγεται- και βεβαίως ενημερωνόμαστε αρμοδίως από τον εκάστοτε Πρόεδρο πόσο «σταθερά» είναι τα «θεμέλια» του πολιτεύματός μας και πόσο πρέπει να επαιρόμαστε για το υψηλό επίπεδό της !

Αναμφίβολα, η ομιλία της Προέδρου με την συνηθισμένη της ανάγνωση σε στυλ φιλολόγου που απαγγέλλει ποίημα του Ζαχ. Παπαντωνίου από το Ανθολόγιο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας είναι τόσο ανιαρή, όσο ανιαρό και το ρεπορτάζ από τους κήπους του Μεγάρου.

Άντε τώρα να βγάλεις γλώσσα στο μήνυμα της Προέδρου και των άλλων ταγών ότι η δημοκρατία μας είναι και ολίγον της πλάκας με τον νόμο … Παρασκευόπουλου(!!!) να μην αφήνει βιαστή για βιαστή στη φυλακή, με τον ίδιο νόμο τα οικονομικά σκάνδαλα να γίνονται «σκευωρίες» και να διώκονται οι εισαγγελείς διαφθοράς, με τον ίδιο νόμο καίγεται η χώρα και βεβαίως αυτός ο τρισκατάρατος νόμος φεσώνει με τριχίλιαρους λογαριασμούς τους καταναλωτές ρεύματος!

Λοιπόν, για να γίνει περισσότερο πειστική η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην «απαγγελία» του διαγγέλματός της, ας καταργηθεί πια ο νόμος … Παρασκευόπουλου μπας και δούμε χαΐρι και προκοπή ως χώρα!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail