Η Κίνα αντιδρά στην έκκληση των ΗΠΑ για κυρώσεις κατά του Πεκίνου για αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ για αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Το Πεκίνο αντιτίθεται στις παράνομες μονομερείς κυρώσεις και διαμαρτύρεται έντονα για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να επιβάλουν περιορισμούς στις προμήθειες ρωσικού πετρελαίου στην Κίνα. Έτσι αντέδρασε ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian στην πρόταση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων κατά της Κίνας για την αγορά ενεργειακών πόρων από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει το RIA Novosti.

«Η Κίνα διεξάγει κανονική εμπορική και οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους, δεν στρέφεται εναντίον τρίτων και δεν επηρεάζεται από εξωτερική παρέμβαση», τόνισε ο διπλωμάτης. Δήλωσε ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη χρήση της εξωεδαφικής δικαιοδοσίας από την Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, το Bloomberg έγραψε ότι Αμερικανοί γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ζήτησαν κυρώσεις κατά των ασφαλιστών δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν καύσιμα από τη Ρωσία στην Κίνα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail