Η Ευρωζώνη αντλεί κέρδη από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Alexas_Fotos / pixabay
Freepen.gr - Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συναλλαγών χρηματοοικονομικών τίτλων στον κόσμο, η Euroclear, αποκάλυψε ότι έχει αποκομίσει τεράστιο κέρδος από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει υπό τις κυρώσεις.

Στην έκθεση απόδοσης για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, η Euroclear δήλωσε πως «Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες δικαιοδοσίες… τα μετρητά στον ισολογισμό αυξήθηκαν ως δεσμευμένες πληρωμές τοκομεριδίων και συσσωρεύονται εξαγορές». Η δήλωση συνεχίζει διευκρινίζοντας ότι «το εισόδημα από τόκους που προήλθαν από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία που κατέχονταν ως αποτέλεσμα των ρωσικών κυρώσεων ήταν 110 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 112 εκατομμύρια δολάρια).

Ο οργανισμός με έδρα το Βέλγιο διακανονίζει και εκκαθαρίζει συναλλαγές τίτλων που εκτελούνται σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Euroclear χρησιμεύει επίσης ως κεντρικό αποθετήριο τίτλων για μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές αγορές. Τον Ιούνιο αναφέρθηκε ότι η Euroclear είχε μπλοκάρει τίτλους αξίας περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκαν σε Ρώσους ιδιώτες.
 
* πληροφορίες RT


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail