Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης της Γερμανίας θα περιορίσει τη θέρμανση τη νύχτα

A thermostat on a radiator. Photo /u/krrad123
Πριν από δύο ημέρες, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Αμβούργο, είπε στους κατοίκους να προετοιμαστούν για τη διανομή ζεστού νερού σε ορισμένες ώρες της ημέρας λόγω «οξείας έλλειψης αερίου».

Τώρα, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης της Γερμανίας έχει προειδοποιήσει τους ενοικιαστές πως όταν ξεκινήσει η περίοδος θέρμανσης το φθινόπωρο, θα μπορούν να ανεβάσουν τη θερμότητά τους στους 17 βαθμούς Κελσίου (62,6 F) μόνο μεταξύ των ωρών 23:00 και 6 π.μ.

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η Vonovia είπε ότι η κίνηση είχε σκοπό να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήση φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης. Η εταιρεία πρόσθεσε πως η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι η πρόσβαση σε ζεστό νερό δε θα επηρεαστεί, πράγμα που σημαίνει πως οι ένοικοι μπορούν να πλένονται και να κάνουν ντους ως συνήθως, σύμφωνα με το The Local.

Οι εργαζόμενοι θα τροποποιήσουν το σύστημα θέρμανσης κατά τη διάρκεια της τακτικής συντήρησης και αναμένεται να εξοικονομήσουν περίπου 8% στο κόστος θέρμανσης μόλις τεθεί σε ισχύ η αλλαγή.

Η ανακοίνωση της Vonovia έρχεται αφότου αποκαλύφθηκε ότι ένας συνεταιρισμός κατοικιών στη Σαξονία είχε λάβει δραστικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τη χρήση ενέργειας στα κτίριά της – συμπεριλαμβανομένου του σβήματος του ζεστού νερού για αρκετές ώρες την ημέρα.


Η αλλαγή σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού Στέγασης Dippoldiswalde μπορούν να κάνουν ζεστά ντους μόνο νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα τις καθημερινές. Τα συστήματα θέρμανσης θα παραμείνουν επίσης κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της Γερμανίας πιέζει για αλλαγή των νόμιμων ελάχιστων θερμοκρασιών για τους ενοικιαστές - με τον πρόεδρο Klaus Müller να λέει στη Rheinische Post τον περασμένο μήνα ότι οι ενοικιαστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πίεση για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας πριν από το χειμώνα.

"Στο νόμο περί μισθώσεων, υπάρχουν προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιοκτήτης πρέπει να ρυθμίσει το σύστημα θέρμανσης έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μια ελάχιστη θερμοκρασία μεταξύ 20 C και 22 C", ​​είπε, προσθέτοντας "το κράτος θα μπορούσε να μειώσει προσωρινά τις προδιαγραφές για τους ιδιοκτήτες. Συζητάμε για αυτό με τους πολιτικούς».

Αυτήν την στιγμή, η νόμιμη ελάχιστη θερμοκρασία είναι αυτή τη στιγμή 16-17 C τη νύχτα και 20-22 C (68-71,6 F) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με τη Γερμανία να προσπαθεί να αναπληρώσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της για το χειμώνα, ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) έχει θέσει αυστηρούς νομικούς στόχους για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου - με μόλις το 40% των συνήθων παραδόσεων να ρέει μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία.

Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, ενδέχεται να επιβληθούν ανώτατα όρια στη χρήση ενέργειας ή άλλα μέτρα - όπως η μείωση της θερμοκρασίας στα συγκροτήματα διαμερισμάτων, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

* πληροφορίες zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail