Αυξάνεται η διάρκεια των ελληνικών διαβατηρίων στα 10 χρόνια

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Ντσούνο, ο Υπουργός μίλησε και για το νομοθετικό έργο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και την αύξηση της διάρκειας των ελληνικών διαβατηρίων από τα 5 στα 10 έτη. 

Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ως διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων τα πέντε χρόνια. 

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση με αυτό τον τρόπο εναρμονιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κρατών σε ολόκληρη την Γη. Γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη. Μειώνεται η γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού. Απελευθερώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Είναι μία κατάσταση από την οποία βγαίνει ωφελημένο τόσο το κράτος όσο και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με όρους ασφαλείας και καλύτερης αξιοποίησης των δυνάμεών μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail