Η Ρωσία προσπαθεί να πείσει τις SDF να ενταχθούν στον συριακό στρατό

Freepen.gr - Η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα μπορούσε να ωθήσει τις υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο RIA Novosti.

Στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου, ο Λαυρέντιεφ ανέφερε πως η Τουρκία θα παλέψει μακροπρόθεσμα με ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στα σύνορά της.

«Είπαμε στους Τούρκους συναδέλφους μας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των αυτονομιστικών συναισθημάτων μεταξύ των Κούρδων και να τους παρακινήσει να ιδρύσουν ένα κράτος, και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Συρίας, της Τουρκίας, του Ιράν ή του Ιράκ», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Λαβρέντιεφ αποκάλυψε επίσης ότι η Ρωσία προσπαθεί να πείσει τις SDF, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, να καταλήξουν σε συμφωνία με τη Δαμασκό, να επανενώσουν το έδαφος της Συρίας και να ενταχθούν στις τάξεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA).

Οι ρωσικές προσπάθειες έγιναν καθώς ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση κατά των SDF στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τον Λαυρέντιεφ, η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για συνομιλίες με τις SDF. Ο διπλωμάτης προειδοποίησε ότι μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της ομάδας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τον SAA.
 


Συριακά στρατεύματα έχουν ήδη αναπτυχθεί σε πολλές περιοχές που ελέγχονται από τις SDF, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Manbij και Tell Rifaat στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου. Σε πρόσφατη ομιλία του, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως οι δύο πόλεις θα είναι ο κύριος στόχος οποιασδήποτε νέας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία.

Η Ρωσία φοβάται ότι μια νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των SDF θα επιδεινώσει την ήδη εύθραυστη ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία. Εκτός από τις διπλωματικές της προσπάθειες, η Μόσχα αύξησε τη στρατιωτική της παρουσία στις δύο περιοχές με την ελπίδα ότι αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει την Άγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail