Ο πόλεμος που διεξάγει η Αμερική κατά της Ευρώπης

Η Ευρώπη εξαρτάται περισσότερο από τη Ρωσία για τα καύσιμα που τη θερμαίνουν το χειμώνα, τη δροσίζουν το καλοκαίρι, θερμαίνουν το νερό της όλο το χρόνο και ενεργοποιούν τα εργοστάσιά της, από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, αλλά οι μεγάλες πιέσεις από την Ουάσιγκτον έχουν οδηγήσει τους ηγέτες της — οι περισσότεροι από αυτούς (εκτός από την Ursula von der Leyen, τον Robert Habeck και την Annalena Baerbock) πολύ διστακτικά — να περικόψουν τις εισαγωγές ρωσικών καυσίμων και να τις περιορίσουν δραστικά τον Οκτώβριο, και στη συνέχεια να τις εξαλείψουν σχεδόν εντελώς αμέσως μετά, το Δεκέμβριο, όταν θα έρθει ο πιο κρύος καιρός. Η μείωση αυτών των αποθεμάτων καυσίμων θα στείλει στα ύψη τις τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη. Αυτό δε θα είναι τίποτα λιγότερο από τον προγραμματισμένο εξευτελισμό των λαών της Ευρώπης, και έχει σχεδιαστεί στην Ουάσιγκτον και πραγματοποιείται από τους υποτελείς αρχηγούς κρατών της στην Ευρώπη.

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Όλα αυτά γίνονται για να τιμωρηθεί η Ρωσία. Η Ουάσιγκτον έχει εμμονή με το μίσος της για τη Ρωσία, και αυτό ανάγεται πίσω στις 25 Ιουλίου 1945.

Η εμμονή της Ουάσιγκτον για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία (δηλαδή, η Ουάσιγκτον να ελέγχει τη Ρωσία όπως κάνει την υπόλοιπη Ευρώπη) θα προκαλέσει ένα οικονομικό κραχ στην Ευρώπη, πριν τελειώσει αυτό το έτος.

Το αναπόφευκτο τώρα αυτού του οικονομικού κραχ είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που τεκμηριώνει ο Χόρχε Βίλχες στο Saker Blog, στις 18 Ιουνίου, υπό τον τίτλο «Όχι καύσιμα για την Ευρώπη», επικαλούμενος ως πηγές του και συνδέοντας τα Wall Street Journal, Trading Economics, Washington Post, Lathan & Watkins δικηγορική εταιρεία, Bloomberg News, Center for Research on Energy and Clean Air, the Guardian, CNBC, Fast Company, OilPrice dot com, S&P και άλλες γνωστές πηγές, οι οποίες μπορεί να μη λένε την αλήθεια για κάποια άλλα πράγματα, αλλά αναφέρουν ειλικρινά γι' αυτό.

Το άρθρο των Vilches αφήνει ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας ότι οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν επισφραγίσει εντάλματα θανάτου για τις οικονομίες των εθνών τους, συμμορφούμενοι με τις απαιτήσεις της Ουάσιγκτον να κάνουν ό,τι απαιτεί η τελευταία για να νικήσουν τη Ρωσία. Είτε η Ουάσιγκτον θα νικήσει τη Ρωσία είτε όχι, αυτό θα καταστρέψει την Ευρώπη. Δείτε πώς και γιατί:

Δεν ήταν απλός θάρρος όταν το ρωσικό RT News έγραψε στις 19 Ιουνίου με τίτλο «Η ΕΕ προειδοποίησε για χρόνια υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στο μέλλον» και ξεκινούσε: «Οι τιμές του φυσικού αερίου στην ΕΕ θα παραμείνουν υψηλές για αρκετά ακόμη χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ο Aleksander Novak, αντιπρόεδρος της Ρωσίας και πρώην υπουργός ενέργειας, προειδοποιώντας για σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη όταν ξεκινήσει η περίοδος φθινοπώρου-χειμώνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα μαρτύριο για τους λαούς της Ευρώπης που επιφέρουν οι αμερικανοί ηγέτες της Ευρώπης, οι οποίοι ακολουθούν εντολές από την Ουάσιγκτον, πολύ περισσότερο από ό ,τι εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες του λαού τους — ακόμη και των ανθρώπων που είχαν ψηφίσει για αυτούς.

Η Ευρώπη ήταν, όχι μόνο από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αλλά από το 1945 στα δυτικά της μέρη, υποτελής των ΗΠΑ. Οι μόνες σημαντικές διαφορές μεταξύ των κύριων πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη είναι ο βαθμός στον οποίο τηρούν τις οδηγίες τους από την Ουάσιγκτον.

Οι Ευρωπαίοι θα βιώσουν τώρα εντεινόμενη εξαθλίωση προκειμένου οι αυτοκρατορικοί αφέντες τους στην Ουάσιγκτον να μπορέσουν να σφίξουν ακόμη περισσότερο τη Ρωσία, την οποία μισούν τόσο πολύ που δε λυγίζουν στην αυτοκρατορία (όπως έχει κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη).

Αυτή η ενέργεια κατά της Ρωσίας φέρεται να πραγματοποιείται επειδή «ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022». Αλλά αυτό είναι ένα λυσσασμένο ψέμα. Ο Ομπάμα ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2014, για να αντικαταστήσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο και ουδέτερο Πρόεδρο της Ουκρανίας, με ένα λυσσαλέο αντιρωσικό καθεστώς που στη συνέχεια θα προχωρούσε γρήγορα στην εξόντωση του λαού στις περιοχές της Ουκρανίας που είχαν ψηφίσει με συντριπτική πλειοψηφία τον Ουκρανό ηγέτη τον οποίο ο Ομπάμα είχε ανατρέψει (ο Ομπάμα ήθελε το νέο, αντιρωσικό, καθεστώς, να είναι μόνιμο, «δημοκρατικά» μόνιμο). Το πραξικόπημα λειτούργησε. (Η επακόλουθη εθνοκάθαρση ήταν μόνο εν μέρει επιτυχής).

Το νεοσυντηρητικό (αμερικανικό-ιμπεριαλιστικό) αμερικανικό καθεστώς το έκανε - μετέτρεψε την Ουκρανία σε εχθρό της Ρωσίας, στα ίδια τα σύνορα της Ρωσίας. Για παράδειγμα: Κατά την περίοδο 2003-2009, μόνο το 20% περίπου των Ουκρανών επιθυμούσε την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ περίπου το 55% ήταν αντίθετο. Το 2010 , η Gallup διαπίστωσε ότι ενώ το 17% των Ουκρανών θεωρούσε ότι το ΝΑΤΟ σημαίνει «προστασία της χώρας σας», το 40% το έβλεπε ως «απειλή για τη χώρα». Οι Ουκρανοί έβλεπαν κατά κύριο λόγο το ΝΑΤΟ ως εχθρό, όχι ως φίλο. Αλλά μετά το ουκρανικό πραξικόπημα του Ομπάμα τον Φεβρουάριο του 2014, «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα λάβει το 53,4% των ψήφων, το ένα τρίτο των Ουκρανών (33,6%) θα ήταν αντίθετο. Ωστόσο, στη συνέχεια, η υποστήριξη ήταν κατά μέσο όρο γύρω στο 45% — εξακολουθεί να είναι διπλάσια από ό,τι πριν από το πραξικόπημα.

Ο Πούτιν, πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, είχε κάνει ό,τι μπορούσε, εκτός από το να εισβάλει στην Ουκρανία του Ομπάμα, προκειμένου να ανατρέψει αυτό που είχε κάνει ο Ομπάμα. Αυτό ήταν θέμα βασικής εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, προκειμένου να αποτραπεί η τελική τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας, σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από το χτύπημα της Μόσχας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία σίγουρα δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Απροκάλυπτα, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014. Αλλά, στην πραγματικότητα , είχε ξεκινήσει το αργότερο τον Ιούνιο του 2011, καθώς βρισκόταν στα στάδια σχεδιασμού από το καθεστώς Ομπάμα. Τότε άρχισε να σχεδιάζεται αυτό που θα μπορούσε να είναι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Δε θα το ξέραμε καν αν ο Τζούλιαν Ασάνζ δε μας το είχε πει.

Η διακοπή των βασικών προμηθειών καυσίμων της Ρωσίας στην Ευρώπη είναι απλώς μια συνέχεια αυτού του πολέμου, τον οποίο σχεδίαζε ήδη ο Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Ο Ομπάμα είπε ακόμη και το 2014 ότι η Ευρώπη είναι «απαραίτητη». Αυτή είναι η στάση ενός ιμπεριαλιστή, απέναντι σε μια αποικία (ή μια ομάδα αποικιών). Είναι η στάση των κυβερνώντων της Αμερικής, απέναντι στα καθεστώτα τους. Οι λαοί της Ευρώπης πληρώνουν τώρα το τίμημα γι' αυτό, και αυτές οι τιμές θα είναι υψηλές, καθώς ο καιρός θα γίνεται κρύος. Φυσικά, αυτοί οι ηγέτες θα κατηγορούν τον Πούτιν (για αυτό που έκαναν οι ίδιοι στην πραγματικότητα).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail