Η Ρωσία δεν εγγυάται ότι οι αιχμάλωτοι Αμερικανοί δε θα καταδικαστούν σε θάνατο — Κρεμλίνο

Alexander Ryumin/TASS
Η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι πρώην Αμερικανοί στρατιώτες που συνελήφθησαν στην Ουκρανία δεν θα αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC που μεταδόθηκε τη Δευτέρα.

"Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Εξαρτάται από την έρευνα", είπε όταν ρωτήθηκε εάν μπορούσε να εγγυηθεί ότι οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι πολέμου δεν θα αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με τους Βρετανούς Aiden Aslin και Shaun Pinner και τον Μαροκινό υπήκοο Brahim Saadoun που καταδικάστηκαν πρόσφατα σε θάνατο από δικαστήριο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Η Daily Telegraph την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι δύο πρώην στρατιωτικοί των ΗΠΑ Alexander Drueke και Andy Huynh συνελήφθησαν κοντά στο Χάρκοβο. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε στις 16 Ιουνίου ότι είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη Ρωσία σχετικά με τους Αμερικανούς υπηκόους που συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Επίσης, συμβούλεψε και πάλι έντονα τους Αμερικανούς να μην πάνε στην Ουκρανία. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail