Οι ημερήσιες απώλειες και οι αστείες απαιτήσεις όπλων του Κιέβου επιβεβαιώνουν ότι χάνει

Δύο πρόσφατες ειδήσεις επιβεβαιώνουν ότι το Κίεβο έχασε στη σύγκρουσή του με τη Ρωσία, γι' αυτό και τα Δυτικά ΜΜΕ (MSM) άλλαξαν αποφασιστικά την αφήγησή τους τις τελευταίες εβδομάδες και τον λόγο πίσω από την εικασία ότι οι «τρεις μεγάλοι» της ΕΕ μπορεί να συζητήσουν μια πιθανή σχέδιο κατάπαυσης του πυρός με τον Ζελένσκι κατά την επίσκεψή τους στην πρωτεύουσα της χώρας του. Αυτά είναι τα συγκλονιστικά στατιστικά του ανώτερου συμβούλου του Αρακχαμία πως το Κίεβο έχει πάνω από 1.000 θύματα την ημέρα στη μάχη για το Ντονμπάς και η γελοία απαίτηση του άλλου συμβούλου του Podolyak για αυτό που εκτιμά ο Guardian ανέρχεται στους μισούς εκτοξευτές πυραύλων των ΗΠΑ και σχεδόν όλους τους εκτοξευτές πυραύλων των ΗΠΑ.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν υπάρχει περίπτωση το Κίεβο να διατηρήσει το σημερινό ποσοστό ζημιών του επ' αόριστον, ούτε καμία ρεαλιστική πιθανότητα οι ΗΠΑ να αδειάσουν τα αποθέματά τους συνθηκολογώντας με το αίτημα του αντιπροσώπου τους. Αντίθετα, παρά τους ψευδείς ισχυρισμούς το περασμένο τρίμηνο πως η Ρωσία είχε ξεμείνει από πυρομαχικά και ότι το τεράστιο ένα τρίτο των ενόπλων της δυνάμεων καταστράφηκε στην Ουκρανία, η συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική της επιχείρηση εκεί συνεχίζει αργά αλλά σταθερά με απτή επίγεια πρόοδο. Το βασικό είναι πως μέχρι στιγμής δεν εκτοξεύτηκαν παρά ψέματα σχετικά με την εκστρατεία, έως ότου η αλήθεια έγινε αδύνατο να αρνηθεί κανείς πριν από μερικές εβδομάδες.

Υπάρχει ένας απτός πανικός που προέρχεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης που αντικατοπτρίζεται επίσης στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Σύμφωνα με μια έκθεση που μόλις δημοσιεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, περισσότεροι Ευρωπαίοι θέλουν ειρήνη παρά την τιμωρία της Ρωσίας. Αυτή η αναλογία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι διαχειριστές συνεχίζουν να επαναβαθμονομούν την «επίσημη αφήγηση» πιο κοντά στην αλήθεια, κάτι που θα μπορούσε να συμπέσει με περισσότερες δημόσιες συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός σύμφωνα με αυτό που επιχείρησε εντυπωσιακά να πυροδοτήσει το Politico αυτή την εβδομάδα.


Το στοχευμένο δυτικό κοινό των MSM μπορεί να είναι τόσο παγιδευμένο στην παρακολούθηση καθημερινών γεγονότων που πολλοί μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει πόσο αποφασιστικά έχει αλλάξει η κάλυψη αυτής της σύγκρουσης από τις «έμπιστες πηγές ειδήσεων» τους τις τελευταίες εβδομάδες. Καλά θα ήταν να αναρωτηθούν γιατί δεν είχαν ενημερωθεί για την αλήθεια νωρίτερα, αν και λίγοι θα το κάνουν πιθανότατα λόγω της διπλής σκέψης πως έχουν προγραμματιστεί όλα αυτά τα χρόνια να βιώνουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με «πολιτικά άβολα» γεγονότα. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να επισημανθεί πόσο ριζικά έχει αρχίσει να αλλάζει η «επίσημη αφήγηση».

Είναι πράγματι πιθανό ότι αυτό θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα για να πιέσει για ακόμη περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, αν και είναι επίσης πιθανό το δυτικό κοινό να έχει εξαντληθεί επιτέλους με τα πάντα και έτσι να έχει πλέον συγκριτικά αριθμό στη σύγκρουση από πριν. Εάν η δεύτερη προαναφερθείσα πιθανότητα είναι αξιόπιστη έστω και εν μέρει, τότε υποδηλώνει ότι το Κίεβο μπορεί να έχει ήδη λάβει τη συντριπτική πλειοψηφία της ξένης υποστήριξης που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν οι χορηγοί του. Με το συγκλονιστικά υψηλό ποσοστό απωλειών και τις γελοίες απαιτήσεις για όπλα, λίγοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να ρίξουν ακόμη περισσότερα χρήματα σε αυτό.

Η παρούσα τροχιά είναι ότι η νίκη της Ρωσίας στη μάχη για το Ντονμπάς φαίνεται αναπόφευκτη, μετά την οποία η Μόσχα είτε θα συνεχίσει να κινείται δυτικά προς τον Δνείπερο είτε θα εξετάσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός εάν οι προτεινόμενοι όροι της επιτρέψουν να προωθήσει τους στόχους της ειδικής της επιχείρησης με διπλωματικά μέσα. Το μόνο που μπορεί να είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι τα MSM προϋποθέτουν το δυτικό κοινό να περιμένει κάποιο από αυτά τα αποτελέσματα αφού προηγουμένως του είχε κάνει πλύση εγκεφάλου που συνδέεται με την ψεύτικη φαντασίωση της «νίκης» του Κιέβου επί της Ρωσίας. Το ποσοστό απωλειών του αντιπροσώπου τους είναι μη βιώσιμο και οι απαιτήσεις του για όπλα μη ρεαλιστικές, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Δύση μπορεί σύντομα να την πιέσει να αποδεχθεί κάποιου είδους συμβιβασμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail