Ο Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε η Ουκρανία να μην υπάρχει σε δύο χρόνια

RIA Novosti / Ekaterina Shtukina
Freepen.gr - Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, αμφέβαλλε ότι το Κίεβο θα ήταν σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς "υπερπόντιους οικοδεσπότες" στο πλαίσιο του προγράμματος Lend-Lease στο μέλλον.

"Και ποιος είπε ότι σε δύο χρόνια η Ουκρανία θα υπάρχει καν στον παγκόσμιο χάρτη; Αν και οι Αμερικανοί δεν τους νοιάζει πια - έχουν επενδύσει τόσο πολύ στο αντιρωσικό σχέδιο που όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα για αυτούς", έγραψε στο Κανάλι Telegram.

Έτσι, ο πρώην πρόεδρος σχολίασε αναφορές πως το Κίεβο σχεδιάζει να λάβει δυτικό υγροποιημένο αέριο τώρα και να πληρώσει για αυτήν την προμήθεια σε δύο χρόνια.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε προηγουμένως υπογράψει σε νόμο Lend-Lease για την Ουκρανία. Το έγγραφο που εγκρίθηκε και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα απλοποιήσει την στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, καταργούνται ορισμένες απαιτήσεις που σχετίζονται με τις εξουσίες του αρχηγού του κράτους να προμηθεύει «αμυντικό εξοπλισμό» εάν προορίζεται για την ουκρανική κυβέρνηση ή «άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχουν υποστεί ρωσική εισβολή». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail