Ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας θα μετονομαστεί σε «Türkiye Hava Yolları»

Η Τουρκία πρόκειται να μετονομάσει τον εθνικό της αερομεταφορέα σε «Türkiye Hava Yolları» από «Turkish Airlines», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας η γειτονική χώρα να αναφέρεται ως «Türkiye» αντί για «Turkey».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου νωρίτερα αυτόν τον μήνα έστειλε επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη ζητώντας επίσημα να αναφέρεται η χώρα ως «Türkiye», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η κίνηση θεωρείται ως μέρος της ώθησης της Άγκυρας να επαναπροσδιορίσει το όνομα της χώρας και να διαχωρίσει το όνομά της από τη γαλοπούλα.

«Η Türkiye Hava Yolları (αεροπορικές εταιρείες) θα αναγράφεται στα σώματα των αεροπλάνων μας αντί για τις Τουρκικές Αερογραμμές», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24, σύμφωνα με τον Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετής για την εκτόξευση του δορυφόρου επικοινωνιών Türksat 5B.

«Η Turkey δεν υπάρχει πια. Είναι η Türkiye», είπε.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail