Οι ΗΠΑ θα στείλουν βαρείς κατευθυνόμενους πυραύλους στην Ουκρανία

DZackCulver / pixabay
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία βαρείς κατευθυνόμενους πυραύλους με βεληνεκές 70 χιλιομέτρων για χρήση με τους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, αποκάλυψε την Τρίτη ο υφυπουργός Άμυνας για θέματα Πολιτικής Κόλιν Καλ. Ο Λευκός Οίκος είχε δηλώσει προηγουμένως πως οι εκτοξευτές HIMARS θα εφοδιαστούν με «πυρομαχικά πεδίου μάχης», που ευρέως θεωρείται ότι είναι μη κατευθυνόμενοι πύραυλοι με μικρότερο βεληνεκές.

Το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας θα συνοδεύεται από κατευθυνόμενους πυραύλους GMLRS, είπε ο Kahl την Τρίτη, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Centre for New American Security (CNAS), μια δεξαμενή σκέψης που συνδέεται με τους Δημοκρατικούς.

«Μερικές φορές, όταν βλέπετε εικόνες MLRS να εκτοξεύονται, είναι σαν να εκτοξεύονται πολλαπλοί πύραυλοι ταυτόχρονα. Πραγματικά δεν προορίζεται να λειτουργεί αυτό το σύστημα», είπε ο Kahl.

«Το GMLRS είναι ένα κατευθυνόμενο πυρομαχικό ακριβείας και ένα μεγάλο – ένα πυρομαχικό 500 λιβρών», πρόσθεσε. «Σκεφτείτε ότι το GMLRS μοιάζει περισσότερο με το αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επιδρομής. Άρα, με άλλα λόγια, μπορείς να κάνεις πολλά με λίγα ή δε χρειάζεσαι πολλά για να έχεις σημαντικό αποτέλεσμα».

Όταν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως θα έστελνε εκτοξευτές HIMARS στην Ουκρανία την 1η Ιουνίου, είπε ότι θα ήταν οπλισμένοι με «πυρομαχικά πεδίου μάχης», το οποίο θεωρήθηκε ευρέως πως σημαίνει πυραύλους μπαράζ με βεληνεκές μεταξύ 32 και 60 χιλιομέτρων, δεδομένου ότι το HIMARS είναι επίσης ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς βλήματα με βεληνεκές έως και 300 χλμ.

«Το βεληνεκές δεν εξαρτάται από το ίδιο το σύστημα, αλλά από τους πυραύλους που χρησιμοποιούνται», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προσθέτοντας πως εάν οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, η Ρωσία «θα βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα και θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας, τα οποία έχουμε αρκετά, για να χτυπήσουμε εκείνα τα αντικείμενα που δεν έχουμε χτυπήσει ακόμη». 

* Πληροφορίες RT


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail