Μεντβέντεφ: Γιατί θα μπορούσε να συμβεί πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

RIA Novosti / Ντμίτρι Αστάχοφ
Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάληψης της Κριμαίας θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως κήρυξη πολέμου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenty i Fakty.

Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, τόνισε.

"Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης της Κριμαίας είναι κήρυξη πολέμου στη χώρα μας. Και αν μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ το κάνει αυτό, αυτό είναι μια σύγκρουση με ολόκληρη τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Μια ολοκληρωτική καταστροφή" είπε ο Μεντβέντεφ, μιλώντας για τις συνέπειες της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόσθεσε ότι λόγω των ανεπίλυτων εδαφικών διαφορών και των διαφορετικών αντιλήψεων για το καθεστώς της Κριμαίας, η ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Ρωσία από την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail