Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να χτυπήσει στη βόρεια Συρία - SAA και SDF της ετοιμάζουν κοινή υποδοχή στην Ιεράπολη

Πηγή: (@Suriyakmaps) στο Twitter, Via Google Maps – TerraMetrics
Freepen.gr - Η Τουρκία είναι πλήρως προετοιμασμένη για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και θα μπορούσε να την ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του τουρκικού προέδρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Haberturk TV στις 26 Ιουνίου.

Ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του προετοιμάζονται για την επιχείρηση, η οποία θα στοχεύσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, από το Μάιο.

Ο Καλίν δήλωσε στο Haberturk TV πως η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία χωρίς να περιμένει την άδεια από κανέναν.

«Ο Πρόεδρός μας είπε ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος. «Έγινε αξιολόγηση εκεί και έγιναν όλα τα απαραίτητα».

Ο ανώτερος διπλωμάτης συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δε θα λάβει κανένα μέτρο κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σε πρόσφατη ομιλία του, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι οι κύριοι στόχοι της επιχείρησης θα είναι οι πόλεις Τελ Ριφάατ και Μανμπίτζ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου. Οι δύο πόλεις βρίσκονται υπό την κατοχή των SDF. Ωστόσο, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι ρωσικές δυνάμεις είναι επίσης παρόντες εκεί. Εξαιτίας αυτού, οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση της Άγκυρας στην περιοχή αυτή χωρίς την άδεια της Δαμασκού και της Μόσχας θα μπορούσε να οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση.

Οι SDF και ο SAA πραγματοποιούν αμυντικές προετοιμασίες στη Manbij [Ιεράπολη] και στο Tell Rifaat καθώς και σε άλλες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας εδώ και αρκετές εβδομάδες. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης λάβει πολλά μέτρα για να αποτρέψουν τον τουρκικό στρατό και τους πληρεξουσίους του.

Η Τουρκία φαίνεται να είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τα στρατιωτικά της σχέδια επειδή πιστεύει πως η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία θα κρατήσει απασχολημένη τη Ρωσία. Η σύγκρουση ανάγκασε επίσης τις ΗΠΑ, τον κύριο υποστηρικτή των SDF, να αμβλύνουν τη στάση τους έναντι της Τουρκίας όταν πρόκειται για τη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail