Η Ρωσία προτρέπει την Τουρκία να εγκαταλείψει την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Russian Special Presidential Envoy for Syria Alexander Lavrentyev - Mikhail Tereshchenko/TASS
Η Μόσχα προέτρεψε την Τουρκία να εγκαταλείψει την ιδέα της διεξαγωγής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της Συρίας και θα συνεχίσει να το κάνει, δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για την επιχείρηση και, ως εκ τούτου, καλέσαμε τους Τούρκους εταίρους μας και τους προτρέπουμε να απόσχουν από τέτοιες στρατιωτικές ενέργειες στο συριακό έδαφος», είπε ο Ρώσος απεσταλμένος στη συνέντευξη Τύπου, μετά τα αποτελέσματα της 18η διεθνής συνάντηση της Αστάνα για τη Συρία.

«Είπαμε ειλικρινά στους Τούρκους φίλους μας ότι αυτό θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση και, ειδικότερα, να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τα αυτονομιστικά αισθήματα της λεγόμενης Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, κάτι για το οποίο δεν ενδιαφέρονται ούτε η Τουρκία, ούτε η Ρωσία, ούτε το Ιράκ, ούτε το Ιράν», τόνισε ο Λαβρέντιεφ.

Η Μόσχα εξακολουθεί να βλέπει ευκαιρίες να βρει άλλες λύσεις στα συνεχιζόμενα προβλήματα, μεταξύ των οποίων η παύση των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κατά του εδάφους της Τουρκίας, τις οποίες καταγγέλλει η Μόσχα, επεσήμανε ο απεσταλμένος.

"Πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά από όλες τις πλευρές. Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα χωρίς να καταφύγουμε σε στρατιωτικές μεθόδους", τόνισε ο Ρώσος ειδικός προεδρικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στα βορειοανατολικά της Συρίας είχε ουσιαστικό αντίκτυπο.

Η επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας θα αποτύχει να επιλύσει πλήρως τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, επεσήμανε ο Λαβρέντιεφ.

«Πιστεύουμε και επισημάναμε ειλικρινά ότι η στρατιωτική επιχείρηση δεν θα επιλύσει όλα εκείνα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και, πρωτίστως, δεν θα έλυνε πλήρως το πρόβλημα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. Μου φαίνεται ότι τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας μπορούν να επιλυθούν μόνο εάν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο των συνόρων των εδαφών.

Δυστυχώς, δεν το βλέπουμε αυτό και βασικά οι κουρδικές δυνάμεις αυτοάμυνας είναι, πράγματι, παρούσες εκεί μέχρι στιγμής», είπε ο απεσταλμένος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail