Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών...κάρφωσε τον «κύριο βασανιστή» όλων των εποχών

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lijian, υπενθύμισε στο Twitter του ποιος προκάλεσε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον κύριο βασανιστή όλων των εποχών.

«Από το 2001, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή που προκλήθηκε από την Ουάσιγκτον έχει στοιχίσει τη ζωή σε 900.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 335.000 αμάχων», είπε ο διπλωμάτης.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση εκπροσώπου της κινεζικής διπλωματικής αποστολής, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες.

Ο αμερικανικός στρατός, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των διεθνών συμφωνιών, συνεχίζει να μένει παράνομα σε αρκετές επαρχίες στη βορειοανατολική Συρία με το πρόσχημα ότι βοηθά τους Κούρδους να εξαλείψουν την απειλή της ομάδας IS. Ο αμερικανικός στρατός έχει αναλάβει τον έλεγχο των μεγαλύτερων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία και εξάγει συριακό πετρέλαιο στις βάσεις του στο Ιράκ για περισσότερα από πέντε χρόνια. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail