SDF: Θα απελευθερώσουμε το Αφρίν και τα υπόλοιπα εδάφη από τους Τούρκους

Ο Mazloum Abdi, Γενικός Διοικητής των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εκφώνησε μια ομιλία μέσω της εφαρμογής Zoom στο διεθνές φόρουμ διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Berxwedan στην περιοχή Fafin στο καντόνι al-Shahba, υπό το σύνθημα "Το Αφρίν βρίσκεται μεταξύ της τουρκικής κατοχής και των διεθνών συμφερόντων".

Ο Abdi ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας τις τουρκικές κατοχικές πολιτικές που ακολουθεί στη Συρία και εναντίον του λαού της βόρειας και ανατολικής Συρίας και είπε: «Ο στόχος της τουρκικής κατοχής κατά τις επιθέσεις της στη βόρεια και ανατολική Συρία δεν είναι μόνο να εξαλείψει τη Συρία. Δημοκρατικές Δυνάμεις, τις οποίες η κατοχή περιγράφει ως τρομοκρατικές ομάδες, αλλά έχει και πολλούς στόχους, που είναι η κατάληψη περιοχών πέρα από τη βόρεια και ανατολική Συρία, επιφέροντας δημογραφική αλλαγή στην περιοχή, διαστρεβλώνοντας την ιστορία της και εξοντώνοντας τον λαό της».

Τονίζοντας την ανάγκη ο συριακός λαός να λάβει σταθερή στάση απέναντι στην τουρκική κατοχή: «Αυτό που κάνει η Τουρκία όσον αφορά τις ανήθικες και απάνθρωπες πρακτικές στις περιοχές που κατέχει στη βόρεια και ανατολική Συρία δεν είναι ούτε νόμιμο. Πρακτικές και παραβιάσεις που εμπίπτουν στα πλαίσια επιθέσεων, καταχρήσεων και εγκλημάτων δεν πρέπει να νομιμοποιούνται, ο συριακός λαός, με όλα τα στοιχεία και τις εθνότητες του, δεν πρέπει να σιωπά για το τι κάνει η Τουρκία στη χώρα. Καταστροφές, δολοφονίες και εξόντωσης».

Ο Abdi κάλεσε τη Ρωσία και την Αμερική να παίξουν το ρόλο τους και να λάβουν ξεκάθαρη θέση για τις τουρκικές πολιτικές, λέγοντας: «Όπως η Ρωσία και η Αμερική πρέπει να παίξουν το ρόλο τους και να δείξουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις κατοχικές τουρκικές πολιτικές».

Ο Abdi επιβεβαίωσε πως οι SDF στέκονται απέναντι στην τουρκική κατοχή και είπε: «Εμείς στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα σταθούμε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και θα εργαστούμε όσο μπορούμε για να αποκρούσουμε τα κατοχικά σχέδια. Το τουρκικό κράτος θέλει να φτάσει στα αποτελέσματα των σχεδίων του που επιδιώκει από την αρχή της εισβολής της στη Συρία, αλλά η αντίσταση του λαού μας απέναντι στους κατακτητές οδήγησε σε ανεπιθύμητες συνέπειες για την Τουρκία. Θα εργαστούμε επίσης από διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική άποψη για να ματαιώσει τους στόχους της Τουρκίας».

Ο Αμπντί χαιρέτισε την αντίσταση των εκτοπισμένων του Αφρίν στο καντόνι αλ-Σαχμπά, λέγοντας: «Ο λαός του Αφρίν αντιστέκεται εδώ και τέσσερα χρόνια μπροστά στα σχέδια κατοχής, κάνοντάς τα να αποτύχουν, και πρέπει να συνεχίσουν την αντίστασή τους και να αυξήσουν τον ρυθμό της. Το καντόνι του Αφρίν είχε καταληφθεί από διεθνή σχέδια, με τη σειρά μας θα απελευθερώσουμε το Αφρίν και τα υπόλοιπα εδάφη, η καθυστέρηση στην απελευθέρωση του Αφρίν έχει τους λόγους της και εργαζόμαστε για να την ξεπεράσουμε. Για να απελευθερώσουμε το Αφρίν, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Ο Mazloum Abdi κάλεσε τον κουρδικό λαό και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δείξουν μία θέση και δήλωσε: "Ο κουρδικός λαός πρέπει να έχει μία θέση και όλες οι κουρδικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουν μία θέση. Πρέπει να υπάρχει μία θέση για τις πολιτικές δυνάμεις με τον λαό μπροστά στον Τούρκο κατακτητή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail