"Η Πολωνία εμπλέκεται ενεργά στη σύγκρουση στην Ουκρανία" - Ρώσος πρέσβης στη Βαρσοβία

danzig_hamburg / pixabay
Η Πολωνία εμπλέκεται ενεργά στην κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά είναι δύσκολο να πούμε σε τι θα οδηγήσουν οι ενεργές προσπάθειες της πολωνικής πλευράς, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία Σεργκέι Αντρέεφ.

"Τα σημάδια της ενεργού εμπλοκής της Πολωνίας στην κατάσταση που σχετίζεται με την Ουκρανία είναι προφανή, αλλά προς ποια κατεύθυνση θα αναπτυχθούν περαιτέρω αυτές οι προσπάθειες, είναι μάλλον πολύ δύσκολο να πούμε τώρα", δήλωσε ο διπλωμάτης στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ίδιοι οι Πολωνοί αξιωματούχοι είναι περήφανοι που λένε πως παρέχουν πολύ σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: είναι δεύτεροι ή τρίτοι μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία όσον αφορά την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

"Όπως γνωρίζετε, μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ πραγματοποιούνται στο έδαφος της Πολωνίας, τα στρατεύματα επικεντρώνονται στις προσεγγίσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Η Νοτιοανατολική Πολωνία είναι ο μεγαλύτερος κόμβος μεταφόρτωσης για δυτική στρατιωτική βοήθεια και για τη μεταφορά μισθοφόρων στην έδαφος της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Αντρέεφ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail