Η Ρωσία δε βιάζεται με την επιχείρηση στην Ουκρανία για ευνόητους λόγους

Όσο διαρκεί η ειδική επιχείρηση, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τη Ρωσία να ελέγξει την Ουκρανία αργότερα.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η κρίση των καυσίμων θα καταστρέψει τη ζωή στην Ουκρανία

Υπάρχουν μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα στην Ουκρανία, και αυτό είναι μόνο το αποκορύφωμα της κρίσης των καυσίμων. Σαφώς, η Ρωσία συμβάλλει σε αυτό με κάθε δυνατό τρόπο ακυρώνοντας αποστολές εξαγωγών (τα τρία τέταρτα των ουκρανικών εισαγωγών βενζίνης και ντίζελ προέρχονταν από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία) και ανατινάζοντας ουκρανικά διυλιστήρια και logistics.

Το Κίεβο προτιμά να φιμώσει την τραγωδία και προτιμά να λέει ψέματα στον πληθυσμό ότι όλα θα πάνε καλά. Έτσι, ο Αλεξάντερ Κορνιένκο, πρώτος αντιπρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, υποσχέθηκε πως το πρόβλημα θα λυθεί έως τις 10-11 Μαΐου.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί μόνο διεφθαρμένες εταιρείες παραμένουν στην αγορά. Αγοράζουν καύσιμα από το κράτος σε χαμηλές τιμές και μετά τα μεταπωλούν. Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται να δουλέψουν με ζημία, πουλώντας καύσιμα όχι υψηλότερα από τα 36-38 hryvnia ανά λίτρο, όπως ορίζει η κυβέρνηση.

Υπάρχουν επίσης αγρότες, βιομηχανία, logistics. Μια έκθεση του ΟΗΕ για τη γεωργία αναφέρει πως μόνο το ένα πέμπτο των σχεδόν 1.300 μεγάλων ουκρανικών γεωργικών επιχειρήσεων που ρωτήθηκαν από την κυβέρνηση στα μέσα Μαρτίου είχαν αρκετά καύσιμα για να λειτουργήσουν αυτή την άνοιξη.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετά καύσιμα σε πόλεις που ελέγχονται από τη Ρωσία στη Zaporozhye και στην περιοχή του Kherson. Είναι διαθέσιμο σε περίπου 30 hryvnia ανά λίτρο. Οι αγρότες πραγματοποίησαν εκστρατεία σποράς με σκοπό να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην Κριμαία.

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές αρχές δίνουν εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να κρύβονται πίσω από αμάχους σε στρατιωτικές μάχες, καταστρέφοντας πόλεις και χωριά. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την κρίση των καυσίμων, κάνουν πολλούς Ουκρανούς να χάσουν την πίστη τους στην κυβέρνησή τους.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Αλεξέι Αρέστοβιτς λέει κραυγαλέα ψέματα όταν ισχυρίζεται πως ο πόλεμος θα τελειώσει σε 2-3 εβδομάδες. Οι Ουκρανοί δε βλέπουν στρατιωτικές νίκες. Υπάρχουν πολλά βίντεο με αιχμαλωτισμένους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι λένε ότι οι διοικητές τους τους άφησαν να πεθάνουν.

Οι ουκρανικές αρχές λεηλατούν ανθρωπιστική βοήθεια

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατείται σε όλη τη χώρα. Στην Οδησσό, τα καταστήματα ATB πουλούσαν πολωνικές κονσέρβες που είχαν παρασχεθεί ως ανθρωπιστική βοήθεια. Το ίδιο παρατηρήθηκε και στην περιοχή του Χάρκοβο. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πολτάβα, στην περιοχή Ivano-Frankivsk, στο Slavutych — οι άνθρωποι δύσκολα παίρνουν τίποτα.

Κλέβουν και στο στρατό, ακόμα και σε επίπεδο ταγμάτων. Μαχητές της 95ης ταξιαρχίας παραπονέθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν έλαβαν τον προηγούμενο μισθό τους, αν και ο Ζελένσκι τους υποσχέθηκε 100.000 εθνικά νομίσματα το μήνα. Δεν υπάρχουν επίσης χρήματα για τη συντήρηση του υλικού.

Σύμφωνα με μελέτη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACO), που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο, το 30% του αμυντικού προϋπολογισμού της Ουκρανίας χάθηκε λόγω «ανεπάρκειας», συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς.

Η ψευδαίσθηση των νικών θα γίνει καπνός μέχρι το φθινόπωρο

Η όλη πολιτική της κυβέρνησης Μπαντέρα βασίζεται σε υποσχέσεις για ένα καλό αύριο που δεν θα έρθει ποτέ. Δεν υπάρχει νερό στο Νικολάεφ, αλλά πρέπει να πληρώσει κανείς για αυτό ούτως ή άλλως γιατί πρέπει να εξασφαλίσει τις προμήθειες του. Δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο στην περιοχή της Οδησσού, αλλά πρέπει να πληρώσετε για αυτήν, επειδή πρόκειται να αποκατασταθεί.

Εν τω μεταξύ, όσοι μένουν σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία δεν χρειάζεται να πληρώσουν τίποτα, καθώς η Ρωσία διαγράφει όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους.

Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε νέα σπίτια σε όλους όσους τα έχασαν στις εχθροπραξίες. Άρχισαν να συλλέγουν αιτήσεις μέσω δημόσιων υπηρεσιών. Ο ρωσικός στρατός έχει εγκαταλείψει τις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνιχίφ, του Σούμι, αλλά κανείς δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα, ούτε με τη βοήθεια των χρημάτων από τη Δύση.

Το Κίεβο δεν θα μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της νίκης για πολύ καιρό. Η ειδική επιχείρηση θα προκαλέσει πληθώρα κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που οι αρχές της Ουκρανίας δεν θα λύσουν λόγω διαφθοράς, αμέλειας και αντιεπαγγελματισμού.

Ο κύριος σκηνοθέτης αυτής της δράσης στην Ουκρανία, η Δύση, θα βρεθεί επίσης σε πολύ δύσκολη κατάσταση μέχρι το φθινόπωρο. Οι άνθρωποι στη Δύση θα πρέπει να μάθουν να ζουν υπό συνθήκες υψηλού πληθωρισμού και διαθέσεων διαμαρτυρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail