Λαβρόφ: Η ρωσοφοβική γραμμή της Δύσης δεν έχει προοπτική

Η ρωσοφοβική γραμμή της Δύσης δε δικαιολογείται με κανέναν τρόπο και δεν έχει προοπτική: δεν θα λειτουργήσει για να μας αποδυναμώσει, η κατάσταση ήδη σταθεροποιείται, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

Υπενθύμισε ότι η ειδική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς «έγινε πρόσχημα για τη συλλογική Δύση» να εισαγάγει μαζικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας, των νομικών και φυσικών προσώπων της.

«Στις ΗΠΑ , τη Μεγάλη Βρετανία , τον Καναδά , τις χώρες της ΕΕ, δεν κρύβουν τον στόχο του «πνιγμού» της οικονομίας μας, εμποδίζοντας την περαιτέρω προοδευτική ανάπτυξη της χώρας… Είναι προφανές ότι αυτή η ρωσοφοβική γραμμή όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά και δεν έχει καμία προοπτική. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσία άντεξε αυτή την άνευ προηγουμένου πίεση. Τώρα η κατάσταση σταθεροποιείται, αν και, φυσικά, δεν έχουν ήδη περάσει όλοι οι κίνδυνοι. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορέσει να μας αποδυναμώσει», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι κυβερνώντες κύκλοι της Δύσης δεν ντρέπονται που οι αντιρωσικές κυρώσεις έχουν ήδη αρχίσει να βλάπτουν τους απλούς πολίτες των δικών τους κρατών, καθώς η οικονομική δυναμική στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιδεινώνεται, ο πληθωρισμός και η ανεργία αυξάνονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail