Κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, πάνω από 550 επιδρομές κατά του ISIS από τα Sukhoi στη Συρία

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 550 αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές επιρροής του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας από τις αρχές Απριλίου, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο στις 30 του μήνα.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο την ανατολική ύπαιθρο της Χομς, την ανατολική ύπαιθρο της Χάμα, τη νότια ύπαιθρο της Ράκα και τη δυτική ύπαιθρο του Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με το SOHR, οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε 26 τρομοκράτες του ISIS και τραυμάτισαν τουλάχιστον 21 άλλους.

Παρά τις εντατικές επιχειρήσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS), οι πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Οι τρομοκράτες εξαπέλυσαν δύο μεγάλες επιθέσεις στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς καθώς και κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ Ράκα και Ντέιρ Εζόρ στις 27 και 28 Απριλίου . Οι VKS απάντησαν και στις δύο επιθέσεις.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι VKS πιθανότατα θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στην κεντρική περιοχή τις επόμενες εβδομάδες για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στο ISIS. Πολύ πρόσφατα, η τρομοκρατική ομάδα ξεκίνησε μια στρατιωτική εκστρατεία με την κωδική ονομασία «The Battle of Revenge for the Killing of the Two Sheikhs» στο Λεβάντε και σε πολλές άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο για να εκδικηθεί τον πρώην ηγέτη και εκπρόσωπό της που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία το Φεβρουάριο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail