Πεκίνο: Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά θα οδηγήσει σε καταστροφή

TheDigitalArtist / pixabay
Freepen.gr - Η στήριξη στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά για την επίλυση συγκρούσεων θα είναι ένα άλλο λάθος που θα οδηγήσει σε καταστροφή, δήλωσε την Παρασκευή ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λε Γιουσένγκ.

«Η χρήση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης για να αποδείξει την "ανάγκη για επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά" είναι μια τυπική αντιστροφή αιτίας και αποτελέσματος, όταν η αιτία της νόσου παρουσιάζεται ως συνταγή γιατρού», είπε ο Le Yucheng. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν σε τέτοιες συνθήκες βασιστείτε στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά για την επίλυση κρίσεων, τότε θα είναι λάθος μετά από λάθος, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή».

«Όσο για την παρουσίαση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης ως μια σύγκρουση "δημοκρατίας εναντίον αυταρχισμού", όλοι γνωρίζουμε πως αυτό το επιχείρημα, είναι εξ ολοκλήρου ένα τέχνασμα από ορισμένες μεγάλες χώρες για να δυσφημήσουν άλλα κράτη… Συνήθως ξεκινούν με το να χαρακτηρίζουν μια χώρα αυταρχική, στη συνέχεια την καταδικάζουν καθολικά, μετά μπαίνουν κυρώσεις, περιορισμοί και, τέλος, χρησιμοποιούν τις γροθιές τους», τόνισε ο Λε Γιουσένγκ.

Σημείωσε ότι "έχει γίνει ένα σύνολο τυπικών τεχνικών" και ο πραγματικός στόχος όλων αυτών είναι μόνο ένας - η εξάλειψη των αντιφρονούντων και η διατήρηση της ηγεμονίας. 

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια αυτό το κόλπο παίζεται πολλές φορές σε όλο τον κόσμο, που όμως «δεν πιστεύει πια σε αυτά τα κόλπα, ήρθε η ώρα να τελειώσουν». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail