Στο Azovstal στη Μαριούπολη υπάρχουν ανώτεροι αξιωματικοί δυτικών χωρών - DPR

m.gazeta.ru
Ο σύμβουλος του αρχηγού της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), Γιαν Γκαγκίν, δήλωσε ότι ανώτεροι αξιωματικοί από δυτικές χώρες είναι πιθανό να βρίσκονται στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη.

Την αντίστοιχη δήλωση έκανε στις 7 Μαΐου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RIA Novosti. Κατά τη γνώμη του, μιλάμε για αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία ανώτατων αξιωματικών ξένων κρατών, κυρίως ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαχητές του εθνικού τάγματος του Αζόφ που παραδόθηκαν μιλούν για αυτό και επιβεβαιώνονται από πολίτες που εγκατέλειψαν το έδαφος του εργοστασίου κατά μήκος ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Γκαγκίν τόνισε επίσης πως οι προσπάθειες εκπροσώπων άλλων χωρών να συμφωνήσουν με κάποιο τρόπο για την απελευθέρωση των μαχητών του Αζόφ στο Azovstal μαρτυρούν έμμεσα υπέρ αυτής της υπόθεσης.

«Συγκεκριμένα, συχνές κλήσεις, συχνά αιτήματα από τον ίδιο Πρόεδρο Μακρόν», υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της DPR.

Όπως ανέφερε η EADaily, νωρίτερα ένας από τους εκκενώμενους υπαλλήλους του εργοστασίου Azovstal ανέφερε ότι ένας ξένος στρατηγός βρισκόταν στο έδαφος της επιχείρησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail