Η ινδική Nayara Energy αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο αξίας 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών

Freepen.gr - Το ινδικό ιδιωτικό διυλιστήριο Nayara Energy, που ανήκει εν μέρει στη ρωσική Rosneft, αγόρασε ρωσικό πετρέλαιο μετά από ένα διάστημα ενός έτους, αγοράζοντας περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια Urals από την Trafigura, ανέφεραν δύο εμπορικές πηγές και δείχνουν τα στοιχεία της Refinitiv. Ινδικές εταιρείες εξαγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο καθώς είναι διαθέσιμο με μεγάλη έκπτωση, αφού ορισμένες εταιρείες και χώρες απέφευγαν τις αγορές από τη Μόσχα λόγω των κυρώσεων για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Indian Oil Corp, το κορυφαίο διυλιστήριο της χώρας, αγόρασε επίσης 3 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου μέσω διαγωνισμού για τη φόρτωση τον Μάιο από τον έμπορο Vitol, ανέφεραν οι έμποροι. Αυτή είναι η δεύτερη αγορά ρωσικού πετρελαίου από τη ΔΟΕ αυτόν τον μήνα, γράφει το livemint.com.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής και εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, δεν έχει επίσης απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σε αντίθεση με πολλές δυτικές χώρες.

Η Nayara, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Trafigura και η VTB Bank της Ρωσίας, λειτουργεί ένα διυλιστήριο 400.000 βαρελιών την ημέρα στο Vadinar στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ και προηγουμένως αγόρασε το Urals τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Το πλοίο Freud, υπό τη σημαία Marshall Island, που διαχειρίζεται η TMS Tanker Ltd και μεταφέρει περίπου 1,14 εκατομμύρια βαρέλια Urals, θα φτάσει στο Vadinar στις 30 Μαρτίου, ενώ το Moskovsky Prospect με 725.380 βαρέλια αναμένεται να φτάσει στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με τη Refinitiv.

 
«Όπως κάθε άλλο διυλιστήριο, η Nayara Energy έχει συνεχείς συμφωνίες προμήθειας αργού για να βελτιστοποιήσει το καλάθι αργού της με στόχο να επιτύχει την καλύτερη επιλογή για το διυλιστήριό μας», ανέφερε.

Η Trafigura είπε ότι θα συμμορφωθεί με τη νομική της υποχρέωση βάσει συμφωνιών που είχαν υπογραφεί πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ινδία σπάνια αγόραζε ρωσικό πετρέλαιο στο παρελθόν λόγω του υψηλού κόστους μεταφοράς.

Ο υπουργός Πετρελαίου Hardeep Singh Puri είπε την περασμένη εβδομάδα πως η Ινδία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ρωσικές αρχές για να αγοράσει πετρέλαιο και αξιολογεί ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλιση, τη μεταφορά και τις πληρωμές.

Ενώ τα κρατικά διυλιστήρια έχουν αγοράσει ρωσικό πετρέλαιο με μεγάλες εκπτώσεις μέσω διαγωνισμών, για τη Nayara η έκπτωση στις αγορές πετρελαίου «δεν είναι μεγάλη», ανέφεραν οι πηγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail