Οι κυρώσεις στη Ρωσία εμποδίζουν την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακκούγιου

Freepen.gr - Οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία που επιβλήθηκαν για την εισβολή στην Ουκρανία εμποδίζουν την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ακκούγιου της Τουρκίας, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg.

Οι επιπλοκές, που περιλαμβάνουν την προμήθεια ανταλλακτικών, απειλούν να καθυστερήσουν ένα έργο που αναμένεται να καλύψει περίπου το 10 τοις εκατό των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Ένας αξιωματούχος είπε πως μόνο ένας από τους τέσσερις αντιδραστήρες του εργοστασίου θα είναι σε λειτουργία μέχρι το 2023, την εκατονταετηρίδα της χώρας. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το Φεβρουάριο ότι δύο αντιδραστήρες θα συνδεθούν το επόμενο έτος.

Η Άγκυρα και η Μόσχα συζήτησαν πιθανά προβλήματα όπως η απόκτηση εξοπλισμού που πρέπει να διασφαλιστεί από τρίτες χώρες από τον ανάδοχο -- τη ρωσική κρατικά ελεγχόμενη Rosatom Corp., δήλωσε ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος που εμπλέκεται άμεσα στην κατασκευή, ανέφερε το Bloomberg.

Η Rosatom δήλωσε πως η παραγωγή και η παράδοση του εξοπλισμού για το εργοστάσιο ήταν εντός χρονοδιαγράμματος. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ρωσική Sberbank, την οποία έχουν εγκρίνει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Rosatom, ανέφερε το Bloomberg. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail