Ουγγαρία: Αδύνατη η αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με «ακριβή» εναλλακτική λύση των ΗΠΑ

facebook.com/orbanviktor
Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν λέει ότι υπάρχουν χώρες που δε θα μπορέσουν να υποκαταστήσουν το ρωσικό αέριο με την πιο ακριβή αμερικανική εναλλακτική.

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth την Παρασκευή, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε πως το ρωσικό αέριο είναι η μόνη επιλογή της χώρας του, καθώς η Ουγγαρία είναι περίκλειστη και δε θα μπορεί να λάβει υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ.

Ο Όρμπαν επανέλαβε ότι η Ουγγαρία καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και πως κατανοεί τις προσπάθειες του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, καθώς η χώρα του αντιμετωπίζει προβλήματα και προσβλέπει στα ουκρανικά συμφέροντα, αλλά δήλωσε ότι η Ουγγαρία «δεν μπορεί να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό καταστρέφοντας τον εαυτό της».

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι ο δικός μας πόλεμος, δεν μπορούμε να κερδίσουμε εδώ, αλλά μπορούμε να χάσουμε τα πάντα. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε μια οικονομία μέχρι το τέλος ή όχι.

Πρόσθεσε πως είναι αδύνατο για την Ουγγαρία να «κλείσει το φθηνό ρωσικό αέριο και να αγοράσει ακριβή αμερικανική ενέργεια», προσθέτοντας ότι δεν είναι βιώσιμο για την Ευρώπη να υπολογίζει στη μεταφορά επαρκών ποσοτήτων υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ μέσω του ωκεανού και πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τις ρωσικές προμήθειες στο εγγύς μέλλον, ιδίως για την Ουγγαρία.

«Δεν έχει να κάνει με το να βάλεις πουλόβερ το βράδυ ή να μειώσεις λίγο τη θέρμανση ή να πληρώσεις λίγο παραπάνω για το φυσικό αέριο, είναι το γεγονός ότι αν δεν προέρχεται ενέργεια από τη Ρωσία, η Ουγγαρία θα μείνει χωρίς καθόλου ενέργεια », είπε ο Όρμπαν.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail