Μια άλλη μυστηριώδης επιχείρηση διαφυγής από τη Μαριούπολη αποτυγχάνει

Strategika 51. Reseau International,6-4-22

Σύμφωνα με συγκλίνοντες πληροφορίες, μια άλλη προσπάθεια διαφυγής ξένων στοιχείων και αξιωματούχων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη Μαριούπολη απέτυχε. Δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 που ανατέθηκαν σε αυτή την αποστολή καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στις 05/04/2022.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη πηγή, Γερμανοί, Γάλλοι και Σουηδοί αξιωματικοί που είχαν παγιδευτεί στη Μαριούπολη προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τις ρωσικές δυνάμεις για βοήθεια στην εκκένωση της πόλης μέσω ειδικού διαδρόμου, αλλά αυτοί οι επαγγελματίες στρατιώτες που είχαν εξαντληθεί από τις μάχες αντιμετωπίστηκαν με την κατηγορηματική άρνηση των Βρετανών. Οι τελευταίοι απείλησαν ακόμη και με τα όπλα τους τούς συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ένα θανατηφόρο περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Βρετανούς υπό τα απαθή βλέμματα των Γάλλων και των Σουηδών. Η μοίρα των μισθοφόρων που προέρχονται από χώρες με υπεργολάβους αλλά όχι μέλη του ΝΑΤΟ παραμένει άγνωστη. Πολλοί από αυτούς πέθαναν στις αστικές μάχες της κόλασης που έγιναν στο κέντρο της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με μια τσετσενική πηγή, τα πτώματα εκατοντάδων ξένων μαχητών αποτεφρώθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις κατόπιν εντολής αξιωματικών συνδέσμων του ΝΑΤΟ που ήταν παρόντες στη Μαριούπολη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πολιορκία της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τσετσενικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες και έπρεπε να προσαρμόσουν τις τακτικές τους περισσότερες από δέκα φορές για να νικήσουν έναν εχθρό που ήταν προετοιμασμένος εδώ και καιρό και με σταθερά μέσα για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία. Ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου αποκάλυψε ότι μέλη του Συντάγματος Αζόφ είχαν εκπαιδευτές από τα κράτη της Βαλτικής λίγο πριν τον πόλεμο.

Η ίδια πηγή δεν αποκλείει άλλες απόπειρες εξαγωγής από την Μαριούπολη οπλισμένων αλλοδαπών που διαθέτουν όργανα εμπλοκής σημάτων GPS/Glonass και καταφέρνουν να μπλοκάρουν τους συνδέσμους WiFi των drones. 



Υπάρχουν επίσης Δυτικοί και φιλοδυτικοί Ρώσοι που πολεμούν μαζί με τις πιο ριζοσπαστικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Φέρουν μπλε και λευκή δίχρωμη σημαία και αναφέρονται στον Ναβάλνι ως τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ρωσίας. Η ιδεολογία τους είναι φυλετική και αποκλείει όλες τις άλλες εθνότητες και λαούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι η ρωσική ΛΕΓΕΩΝΑ της CIA/MI6 που υπόσχεται έναν πολύ μακρύ εμφύλιο πόλεμο στη Ρωσία σε περίπτωση που η αλλαγή καθεστώτος μέσω υβριδικού πολέμου επιτρέψει σε αυτά τα στοιχεία να αναλάβουν την εξουσία στη Μόσχα.

Οι πληροφορίες αυτές δεν επαληθεύονται πλήρως και προέρχονται από μέρη εμπλεκόμενα στον τομέα των επιχειρήσεων.

Η ίδια γαλλική Ιστοσελίδα αναδημοσιεύει με παρόμοιες επιφυλάξεις το κατωτέρω αντίστοιχα επιφυλακτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας politicus:

Αιχμαλωτίστηκε Αμερικανός στρατηγός από το ρωσικό στρατό στη Μαριούπολη;

Réseau International /6 avril 2022

Αποτυχία της εκκένωσης της διοίκησης από την Αζοφική: δύο νέα ελικόπτερα καταρρίφθηκαν κοντά στη Μαριούπολη.

Στις 5 Απριλίου, δύο ουκρανικά στρατιωτικά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Μαριούπολης.

28 Μαρτίου - 1 αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη θάλασσα 5 χιλιόμετρα από την ακτή.

31 Μαρτίου - 2 ελικόπτερα καταρρίφθηκαν (το ένα πάνω από τη θάλασσα και το άλλο κοντά στο χωριό Rybatskoye).

5 Απριλίου 2 επιπλέον ελικόπτερα καταρρίφθηκαν.

Εάν θεωρήσουμε ότι έχουν απομείνει μόνο 50-60 ελικόπτερα για ολόκληρο τον ουκρανικό στρατό, πρόκειται για πολύ σημαντικές απώλειες για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Αλλά οι πιλότοι ελικοπτέρων επιμένουν να μπουν στην πόλη. Το ερώτημα είναι ποιον προσπαθούν τόσο επικίνδυνα να εκκενώσουν.

Θέλουν να εκκενώσουν από αέρος τους ναζί διοικητές των συνταγμάτων Αζόφ; Αυτό είναι κατανοητό. Τότε, -σας προειδοποιώ αμέσως- ας ακολουθήσουμε το δρόμο των υποθέσεων.

Αξιωματικοί του ΝΑΤΟ από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την «ουδέτερη» Σουηδία έχουν αποκλειστεί στο Αζόφσταλ της Μαριούπολης. «Αυτή τη στιγμή έρχονται σε επαφή με τα Ρωσικά στρατεύματα για να τους ζητήσουν να τους βοηθήσουν να φύγουν, να οργανώσουν διάδρομο για να βγουν», αναφέρει ο δημοσιογράφος Γερμάν Βλαντιμίροφ.

Οι ειδήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή – δεν έχω ξανακούσει τέτοιο δημοσιογράφο, αλλά η πληροφορία φαίνεται να είναι αληθινή. Τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών ασκήσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων,τον Σεπτέμβριο του 2021, υπήρχε ένα διοικητήριο των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος εκπαίδευσης κοντά στο Urzuf (στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, στα σύνορα των περιοχών Donetsk και Zaporizhzhia), και Βρετανοί, Καναδοί και Σουηδοί αξιωματικοί ήταν εκεί. Και οι μονάδες εκεί είναι Βρετανικές και Σουηδικές, μαζί με τους Ουκρανούς της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μακρόν κάθε τόσο καλεί τον Πούτιν. Ο Μανώλης έχει εκλογές στις 10 Απριλίου και προβάδισμα 3% έναντι της Λεπέν. Εάν η είδηση ότι υπάρχουν Γάλλοι (στην Ουκρανία) βγει τώρα λίγο πριν από τις εκλογές, θα υποστεί ακατονόμαστες συνέπειες με το στίγμα ότι αυτός ο παράφρων ήθελε να σύρει τη Γαλλία σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

Άλλη μια ανεπιβεβαίωτη είδηση, αλλά βασισμένη σε ξένες πηγές: Υπάρχουν, στο ξένο τμήμα του Διαδικτύου, πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη από τον ρωσικό στρατό στη Μαριούπολη του Υποστράτηγου του Αμερικανικού Στρατού Roger L. Cloutier. Το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται αυτές τις πληροφορίες. Οι βασικές πληροφορίες προήλθαν από το Κίεβο από έναν Αμερικανό που εργάζεται εκεί και η είδηση δημοσιεύθηκε στην πύλη της ξένης ραδιοφωνικής εκπομπής Hal Turner Radio Show.

Τα νέα είναι πολύ εντυπωσιακά για να είναι αληθινά. Αλλά ας προσπαθήσουμε να κάνουμε υποθέσεις παρ' όλα αυτά.

Αν ο στρατηγός ήταν στη Μαριούπολη, θα μπορούσε να εξασφάλιζε το σύστημα μετάδοσης δεδομένων AWACS, να ενεργεί ως σύμβουλος και να συνεργάζεται με τις πληροφορίες που λαμβάνονται από δορυφόρους των ΗΠΑ.

Ο στρατηγός έχει προγονικές γαλλικές ρίζες, και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μισθοφόροι της Γαλλικής Λεγεώνας δρούσαν στη Μαριούπολη, ότι ηττήθηκαν και ότι απέμεινε από αυτούς μεταφέρθηκαν πίσω στη λιμενική περιοχή της πόλης. Σε άλλα στοιχεία, δύο αλλοδαποί εκπαιδευτές βρέθηκαν σε ουκρανικό ελικόπτερο το οποίο δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του λιμανιού πριν από δύο ημέρες.

Γαλλικές πύλες έχουν αρχίσει να παίρνουν πληροφορίες από την GALLIA DAILY σχετικά με το θάνατο τουλάχιστον δύο υψηλόβαθμων συμπατριωτών τους κοντά στη Μαριούπολη. Γάλλοι αξιωματούχοι αρνούνται τα πάντα, αλλά Κινέζοι δημοσιογράφοι πήγαν στο σημείο της συντριβής και επιβεβαίωσαν την παρουσία γαλλικών εγγράφων στα πτώματα. Δείχνουν ότι ο αποθανών εργαζόταν για τη DGSE , τη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας.

πηγή: Politikus

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail