Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας κόστισε στην Τουρκία εκατομμύρια τουρίστες

Ben_Kerckx / pixabay
Freepen.gr - Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει προκαλέσει πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, με τη σύγκρουση είτε να ακυρώνει είτε να απειλεί συνολικά 10 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένονται και από τις δύο χώρες φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων και Καταλυμάτων Αιγαίου, Mehmet İşler.

Τα αναμενόμενα τρία εκατομμύρια Ουκρανοί δεν θα έρθουν στην Τουρκία φέτος, ανέφερε η εφημερίδα BirGün, επικαλούμενη τον αξιωματούχο του κλάδου, ενώ η άφιξη των αναμενόμενων επτά εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών παραμένει στον αέρα με βάση την τροχιά του πολέμου.

Η Τουρκία είναι ένα hotspot για διακοπές για Ρώσους και Ουκρανούς. Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί και πέντε εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 27,3 τοις εκατό των επισκεπτών στη χώρα το 2021. Αλλά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και οι επακόλουθες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σημαίνουν πως τα ερωτήματα είναι περισσότερα για το σχεδόν 30 τοις εκατό του τουριστικού δυναμικού της Τουρκίας.

«Η προσδοκία (της Τουρκίας) από τις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας ήταν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022», είπε ο İşler. «Είναι βέβαιο ότι τρία εκατομμύρια Ουκρανοί δε θα έρθουν στην Τουρκία. Και αν ο πόλεμος συνεχιστεί και δεν υπάρξουν νέες εξελίξεις, μόνο το 30 τοις εκατό των Ρώσων θα φτάσει».

Το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας εργάζεται για να καλύψει τις απώλειες από τις χώρες, είπε ο İsler, με επίκεντρο τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντίθετα, ο κλάδος αναμένει αυξημένους επισκέπτες από την Κεντρική Ασία και το Αζερμπαϊτζάν, είπε, μαζί με το Ιράν και τη Μέση Ανατολή.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail