Οι ΗΠΑ έστειλαν 100 drones καμικάζι στην Ουκρανία, λέει το Πεντάγωνο

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 100 drones καμικάζι Switchblade στην Ουκρανία και διδάσκουν στον ουκρανικό στρατό πώς να τα χρησιμοποιεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

"Εκατό drones Switchblade ... έχουμε ήδη αποστείλει από το απόθεμά μας", είπε ο Kirby στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε πως αυτός ο τύπος μη επανδρωμένου αεροσκάφους, είτε βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία είτε κατευθύνεται προς τα εκεί.

Σύμφωνα με τον Kirby, ο αμερικανικός στρατός τους διδάσκει σε μια μικρή ομάδα Ουκρανών συναδέλφων που παρακολουθούν επαγγελματική εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Kirby εξήγησε πως το Switchblade χρειάζεται συνήθως περίπου δύο ημέρες για να κυριαρχήσει. «Δε γνωρίζω κανένα άλλο αμερικανικό σύστημα που σχεδιάζεται να μεταφερθεί ή έχει ήδη μεταφερθεί που θα απαιτούσε πρόσθετη προετοιμασία», είπε.


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail