Μόσχα: Η στρατηγική συνεργασία με την Ινδία είναι προτεραιότητα για τη Ρωσία

Freepen.gr - Η στρατηγική συνεργασία με την Ινδία είναι μία από τις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ την Παρασκευή.

"Αναπτύσσουμε τη στρατηγική εταιρική σχέση με το Νέο Δελχί. Αυτή είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας", είπε.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης τόνισε επίσης ότι η ισότητα και η αμοιβαία εμπιστοσύνη βρίσκονται στη βάση των ρωσο-ινδικών σχέσεων στον παγκόσμιο στίβο.

Την Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο Νέο Δελχί για επίσημη επίσκεψη από την Κίνα, όπου συμμετείχε στην Τρίτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών μεταξύ των γειτονικών χωρών του Αφγανιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail