Βελιγράδι: Ο κόσμος δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Κίνας

RΙΑ Νοvοsti / Grigοry Sysοeν
Freepen.gr - Η μονοπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων είναι νεκρή, ο σημερινός κόσμος δεν μπορεί να διαχειριστεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάντερ Βουλίν στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.

"Η μονοπολικότητα είναι νεκρή. Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε τον κόσμο χωρίς τη Ρωσία και την Κίνα. Ο παράγοντας της ΕΕ πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη. Αυτοί είναι οι φορείς που θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί. Δεν μπορώ να πω αν θα υπάρξει μια νέα Γιάλτα, αλλά μια συμφωνία μεταξύ μεγάλων δυνάμεων πρέπει να επιτευχθεί. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα ασφαλείας», είπε ο Σέρβος υπουργός.

Σε μια ομιλία προς τους πολίτες στις 2 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic είπε ότι οι σερβικές αρχές υποστήριξαν 4 από τα 13 σημεία του ψηφίσματος του ΟΗΕ που καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, εκείνα που δε συνεπάγονται κυρώσεις και δεν σχεδιάζουν να παγώσουν περιουσία ρωσικών εταιρειών στη χώρα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail