Η Κίνα προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αποσταθεροποίηση στον Ινδο-Ειρηνικό

mfa.gov.cn
Freepen.gr - Υπό το φως της ουκρανικής κρίσης, οι κινεζικές αρχές φοβούνται ότι η Ασία μπορεί να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχη αποσταθεροποίηση στην ίδια γραμμή ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Ουάσιγκτον, δήλωσε την Παρασκευή το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης <...> η Κίνα μοιράστηκε τη σοφία της για να ξεπεραστεί και έχει κάνει προσπάθειες σε πέντε τομείς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με το υπουργείο. "Πρώτον, βοηθάμε στην προώθηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. <...> Επιπλέον, υποστηρίζουμε αποφασιστικά τις θεμελιώδεις αρχές της ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων».

Ο κορυφαίος διπλωμάτης είπε ότι το τρίτο σημείο που χαρακτηρίζει τη θέση του Πεκίνου είναι η αντίθεσή του στις μεθόδους του Ψυχρού Πολέμου. Ο τέταρτος παράγοντας θα είναι πάντα «η προστασία από την Κίνα των νόμιμων συμφερόντων κάθε κράτους», σημείωσε ο Γουάνγκ Γι.

«Τέλος, σκοπεύουμε να διατηρήσουμε σταθερά την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», τόνισε ο Κινέζος διπλωμάτης. «Φοβόμαστε πως οι ΗΠΑ με το πρόσχημα της λεγόμενης στρατηγικής του Ινδο-Ειρηνικού θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν αντιμαχόμενα μπλοκ στην Ασία και να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή», συνέχισε.

Το Πεκίνο σκοπεύει να υποστηρίξει τη ρωσο-ουκρανική ειρηνευτική διαδικασία και ταυτόχρονα «να στηρίξει τη διαδικασία ανάπτυξης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού», δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας. «Η Κίνα θα συνεχίσει να αλληλεπιδρά με τη διεθνή κοινότητα <...> [και] θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο για τη διατήρηση της ειρήνης», κατέληξε ο Γουάνγκ Γι.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail