Γιατί η Πολωνία είπε την αλήθεια για την αποτυχία των αντιρωσικών κυρώσεων;

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki, ο οποίος καυχιόταν ξεδιάντροπα νωρίτερα την εβδομάδα για το πώς η ρωσοφοβία έχει γίνει mainstream, μόλις παραδέχτηκε πως οι αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ απέτυχαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι κυρώσεις που έχουμε επιβάλει στη Ρωσία μέχρι τώρα, δε λειτουργούν. Αποδεικνύεται από τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου που τώρα επιστρέφει στο ξεκίνημα της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειές μας δεν προκάλεσαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες». 

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή είναι η δεύτερη απροσδόκητη αλήθεια που μοιράστηκαν οι αντίπαλοι της Μόσχας αφού ο ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Zelensky επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση κατέστρεψε ολοσχερώς το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα του στόχου της.

Καμία από αυτές τις αλήθειες δε μοιράζεται χωρίς λόγο αλλά για την επιδίωξη απώτερων κινήτρων που συνδέονται με τα αντιρωσικά συμφέροντα αυτών των χωρών. Η Πολωνία θέλει προφανώς η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση να επιβάλει ακόμη πιο σκληρές κυρώσεις εναντίον αυτής της Ευρασιατικής Μεγάλης Δύναμης, ενώ η Ουκρανία εκλιπαρεί για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τους άρχοντές της. Ακόμα κι έτσι, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό πως οι εκπρόσωποί τους είπαν επιτέλους την αλήθεια για αυτά τα αλληλένδετα θέματα.

Αυτό από μόνο του εκθέτει δυναμικά την εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου των Δυτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κανένα από τα συμπεράσματά τους συνιστούν τη λεγόμενη «ρωσική προπαγάνδα», επειδή καμία από αυτές τις δύο φιγούρες δεν είναι φιλική προς τη Ρωσία. Το κοινό-στόχο τους μπορεί να αρχίσει τελικά να αμφισβητεί μερικά από αυτά που τους έχουν πει για τη Ρωσία.

Άλλωστε, μη δυτικές φωνές λένε εδώ και λίγο καιρό πως οι αντιρωσικές κυρώσεις είναι αντιπαραγωγικές για τα μονοπολικά ηγεμονικά συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως πολλοί είχαν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα εδώ και πολύ καιρό ότι η Μόσχα κατέστρεψε ολοκληρωτικά το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας. Επομένως, όσοι ισχυρίστηκαν το αντίθετο είτε παραπλανήθηκαν από την προπαγάνδα των MSM είτε το μοιράστηκαν ενεργά για ιδιοτελείς λόγους.

Οι άνθρωποι που αρχίζουν να αμφισβητούν αυτά που τους είπαν θα πρέπει να προσπαθήσουν να θυμηθούν ακριβώς ποιος ήταν αυτός που τους εξαπάτησε σχετικά με αυτά τα δύο αλληλένδετα θέματα, προκειμένου να μην πάρουν τουλάχιστον αψήφιστα ό,τι τους πουν στο μέλλον. Η Πολωνία και η Ουκρανία έχουν απώτερα συμφέροντα να πουν επιτέλους την αλήθεια για τη Ρωσία, αλλά κάνοντάς το αυτό, ακρωτηρίασαν την προπαγανδιστική εκστρατεία της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail