Biolab στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει τα email του Μπάιντεν Τζούνιορ - Πανικός στο Λευκό Οίκο

Democratic National Convention V/CΝΡ via ΖUΜΑ Wire
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αλληλογραφία μεταξύ του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ και εργολάβους του Πενταγώνου. Τα έγγραφα αποδεικνύουν τον ρόλο του Biden jr στην παροχή χρηματοδότησης για εργασία με παθογόνους οργανισμούς στην Ουκρανία. Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων ακτινοπροστασίας, χημικής και βιολογικής, Ιγκόρ Κιρίλοφ σε συνέντευξη Τύπου, όπως μετέδωσε το Tass. 

Πιέρο Μεσίνα - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Από τη Μόσχα, λοιπόν, έρχονται νέες κατηγορίες για το γιο του Τζο.

Σύμφωνα με τον Igor Kirillov «Η ύπαρξη αυτού του υλικού επιβεβαιώνεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και το περιεχόμενο των μηνυμάτων δείχνει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν συνέβαλε καθοριστικά στην παροχή ευκαιριών χρηματοδότησης για εργασία με παθογόνους οργανισμούς στην Ουκρανία, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για τους Black & Veach και Metabiota (η τελευταία είναι μια αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας).

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με όσους θα συμμετείχαν στη δημιουργία εξαρτημάτων βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών, ένα από τα βασικά πρόσωπα σύμφωνα με τους Ρώσους ήταν ο Ρόμπερτ Πόουπ, στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στην Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε επιβλαβή πληροφορία ήξερε για την οικογένεια Μπάιντεν, ιδίως για τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του προέδρου.

Η Ρωσική Κρατική Δούμα έχει ξεκινήσει έρευνα για ένα υποτιθέμενο δίκτυο βιοεργαστηρίων που ελέγχονται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία και θα αναφέρει τα συμπεράσματα της διαδικασίας στον Πρόεδρο Πούτιν και σε διεθνείς οργανισμούς. Η έρευνα θα προχωρήσει μέσω τεσσάρων ομάδων εργασίας, όρισε η Ειδική Επιτροπή της Κάτω Βουλής, αφού άκουσε τη μαρτυρία του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η συμπρόεδρος, Ιρίνα Γιαροβάγια. «Μιλάμε για μυστικές δραστηριότητες που ελέγχονται από το Πεντάγωνο, με στοιχεία που υποδεικνύουν την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, έναν κίνδυνο τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία», είπε, επικαλούμενη την εμπλοκή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας, του Χάντερ Μπάιντεν, με το επενδυτικό του ταμείο Rosemont Seneca, και της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, από την οποία η Δούμα ζητά επίσημα εξηγήσεις.



Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Τα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν στην Ουκρανία δίνουν επίσης τη διάσταση του πλούτου που συσσώρευσε ο δεύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την ουκρανική υπόθεση. Ο Χάντερ κέρδισε 4,8 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2017 και 2018 χάρη σε μια οικονομική συμφωνία με την κινεζική εταιρεία ενέργειας Cefc. Επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του Kirillov, είναι μια από τις κορυφαίες εφημερίδες του παγκόσμιου mainstream που πιστοποιεί την ιστορία: η «Washington Post». Ο λογαριασμός της εφημερίδας βασίζεται σε κυβερνητικά έγγραφα, δικαστικά αρχεία, τραπεζικά στοιχεία και email που περιέχονται σε φορητό υπολογιστή που ανήκε στον γιο του αρχηγού του Λευκού Οίκου. Η συμφωνία, σύμφωνα με την έρευνα, ολοκληρώθηκε επίσημα στις 2 Αυγούστου 2017 με τις υπογραφές του ίδιου του Χάντερ Μπάιντεν και ενός Κινέζου στελέχους με το όνομα Gongwen Dong. Μερικές ημέρες αργότερα, εκατομμύρια δολάρια άρχισαν να εισρέουν σε έναν νέο λογαριασμό όψεως στην Cathay Bank. Ωστόσο, η όλη επέμβαση διήρκεσε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

«Πολλές πτυχές της οικονομικής συμφωνίας του Χάντερ Μπάιντεν με την Cefc China Energy έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και περιλαμβάνονται σε μια έκθεση που συνέταξε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Γερουσία το 2020. Η έρευνα επιβεβαίωσε πολλές βασικές λεπτομέρειες και βρήκε πρόσθετα έγγραφα που δείχνουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της οικογένειας Μπάιντεν και των Κινέζων ηγετών», αναφέρει το άρθρο.

Τα έγγραφα δείχνουν πως κατά τη διάρκεια 14 μηνών, ο κινεζικός όμιλος και τα στελέχη του πλήρωσαν 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε οντότητες που ελέγχονται από τον Χάντερ Μπάιντεν και τον θείο του. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επωφελήθηκε προσωπικά από τις συναλλαγές με την Cefc, που ξεκίνησαν ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας του ως αναπληρωτής του Μπαράκ Ομπάμα και πολύ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020.

Τα έγγραφα που ανακάλυψε η Washington Post περιλαμβάνουν την καταβολή αμοιβής ενός εκατομμυρίου δολαρίων και την πληρωμή 3,8 εκατομμυρίων για συμβουλευτικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, δείχνουν «πώς η οικογένεια απολάμβανε τις σχέσεις που έχτισε ο Τζο Μπάιντεν επί δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας». Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο ομοσπονδιακής έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή και η επιχείρησή του στην Ουκρανία, που συνδέεται με την ενεργειακή εταιρεία Burisma και αναφέρεται από τους Ρεπουμπλικάνους σε σχέση με πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, έχει επίσης βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής. 

Ωστόσο, η Cefc αντιπροσώπευε την πιο κερδοφόρα επιχείρηση που έγινε ποτέ στο εξωτερικό από τον γιο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πιθανά ενεργειακά έργα που συζητούσε ο Χάντερ Μπάιντεν με την κινεζική εταιρεία δε δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, αλλά ο Αμερικανός επιχειρηματίας έλαβε τουλάχιστον 3,79 εκατ. δολάρια σε συμβάσεις παροχής συμβουλών. Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν κέρδισε άλλα ένα εκατομμύριο δολάρια υπερασπιζόμενος τον Πάτρικ Χο, στέλεχος της CEFC που κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ ότι είχε οργανώσει ένα σχέδιο διαφθοράς πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσε επίσης το Τσαντ και την Ουγκάντα ​​και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail