Κρεμλίνο: Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την ικανότητα της Τουρκίας να είναι ανεξάρτητη

Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα τη θέση της Τουρκίας, η οποία μπορεί να είναι ανεξάρτητη, παρά το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτή είναι μια χώρα που μπορεί να αντέξει οικονομικά την πολυτέλεια να πει στις Βρυξέλλες σήμερα, δηλαδή στο ΝΑΤΟ (και αυτό που λέει κανείς στο ΝΑΤΟ, το λέει στην Ουάσιγκτον), να πει στην Ουάσιγκτον ότι, ξέρετε, δε θα συμμετάσχουμε στις κυρώσεις και δε θα κάψουμε όλες τις γέφυρες με τη Ρωσία, γιατί τη χρειαζόμαστε... Και αξίζει πολλά. Το εκτιμούμε ιδιαίτερα», είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Belarus 1.

Το Κρεμλίνο χαίρεται που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρίσκει τη δύναμη να μην καίει γέφυρες με τη Ρωσία και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Άγκυρας και να μην είναι στο mainstream, σε αντίθεση με την Ευρώπη, δήλωσε ο Πεσκόφ.

"Η Τουρκία ήταν πάντα μια αρκετά μεγάλη περιφερειακή δύναμη και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ειδικά υπό την προεδρία του Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει η πιο κυρίαρχη από τις υπόλοιπες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ. Και αυτή είναι μια χώρα που μπορεί να αντέξει οικονομικά μια τέτοια πολυτέλεια όπως η υπεράσπιση των συμφερόντων τους», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail