Ο Μακρόν θέλει να εισαγάγει vouchers τροφίμων

igorovsyannykov / pixabay
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει για μια «παγκόσμια επισιτιστική κρίση» που προκύπτει από στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε την υπόσχεσή του να χορηγήσει vouchers τροφίμων σε ταλαιπωρημένες οικογένειες εν μέσω απότομων αυξήσεων στο κόστος των καυσίμων και των πρώτων υλών, που προκαλούνται, όπως ισχυρίστηκε, από τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Bleu την Τρίτη, ο Μακρόν είπε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση».

Υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία έχει συμβουλεύσει τις ευρωπαϊκές χώρες να δώσουν μια «συντονισμένη απάντηση» σε αυτό το ζήτημα, ο πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εκλογές στις 10 Απριλίου, είπε πως η κυβέρνησή του έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών ανώτατων ορίων και των εκπτώσεων καυσίμων, για την στήριξη των κατοίκων της χώρας.

Τονίζοντας ότι η Ουκρανία και η Ρωσία «είναι αληθινοί αχυρώνες για τη διεθνή προσφορά τροφίμων», ο Μακρόν είπε: «Θέλω να εισαγάγω κουπόνια τροφίμων για να βοηθήσω τα πιο μετριοπαθή νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόσθετο κόστος». Πρόσθεσε πως θα ήθελε επίσης οι συμπατριώτες του «να αγοράζουν τοπικά» και να προτιμούν γαλλικά προϊόντα.

Ο Μακρόν έχει σκεφτεί την ιδέα των κουπονιών για φαγητό από τον Δεκέμβριο του 2020, καθιστώντας το πλέον μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες ενός προγράμματος επισιτιστικής υποστήριξης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Δεν είναι ακόμη γνωστό σε τι ποσό θα ήταν τα κουπόνια, ποια προϊόντα θα κάλυπταν, πώς ακριβώς θα διανεμηθούν και ποιοι θα τα δικαιούνταν.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail